Co je Hellboy: Web of wyrd ?

Sice se jedná o starší informaci, ale ještě tady nebyla. Jako fanoušek Hellboy komiksové série bych chtěl tuhle hru trochu představit.

Po dlouhé době tu máme další Hellboy hru. Respektive jde o třetí adaptaci a snad se bude jednat konečně o tu povedenou, protože předešlé hry rozhodně moc kvalitní nejsou.

První hra vyšla už v roce 2000 a poslední s podtitulem Science of evil a roku 2004, která je adaptací prvního Hellboy filmu. Jednalo se o hack and slash hru, která se odehrávala ve stejném vesmíru, jako film a jednalo se o herní pokračování. Hellboye zde daboval Ron Perlman, který hrál i filmového Hellboye.

HELLBOY WEB OF WYRD má být Roguelite akční adventurou. Jeho grafická stylizace vychází z komiksu, který tehdy kreslil otec celé série Mike Mignola. Vývojáři sice vytváří svůj vlastní příběh, ale také zároveň spolupracují s vydavatelem Dark Horse se samotným Mike Mignolou, který je scénáristou pro celý Hellboy vesmír.

Hellboye se tentokrát ujmul herec Lance Reddick. Ten bohužel zemřel 17. března ve věku 60 let a mělo by se tak jednat o jeho poslední roli, pokud se neukáže v příběhovém rozšíření v Horizon: Forbidden west, kde se ujal postavy Sylense. Také ho můžete znát z filmu John Wick – Charon nebo ze seriálové adaptace od Nerflix Resident evil, kde si zahrál postavu Alberta Weskera.

Příběh: Monstra se na náš svět dostávají skrze tajuplný dům The Butterfly House, který v roce 1962 postavil okultista Pasquale Deneveaux a v něm otevřel brány do hrůzostrašné dimenze The Wyrd. Celou věc měl o 20 let později prozkoumat agent B.P.R.D který se ale ztratil, a tak povolali Hellboye. B.P.R.D. ( česky – UPVO) což je Úřad paranormálního výzkumu a obrany, kde se tito lidé z úřadu snaží chránit svět před monstry. Zde pracuje i Hellboy, který v UPVO byl už od samotného dětství a vlastntně i u jeho založení. UPVO má svoji samostatnou komiksovou sérii, kde se však Hellboy neukáže, ale prostor dostanou jeho parťáci, kteří podobně jako Hellboy, nejsou tak úplně lidmi a mají své nadpřirozené schopnosti, kvůli čemu jsou nasazování do těch největších akcí. UPVO se dá popsat, jako takou variací AktaX s démony, které více vychází z lovecraft stylizace a dokonce se tam ukáže i Lovecraftovský bůh.

Přejít nahoru