Rozbor traileru Silent hill 2 remake

Můj starší článek, ale rád bych ho s vámi seznámil. 🙂

Tohle vypadá naprosto úžasně. Nebudu lhát. Když jsem poprvé slyšel spekulace o chystaném remaku druhého Silent hill, na kterém mají dělat vývojáři z Bloober team, dost jsem se zhrozil. Nechci říkat, že Bloober jsou špatní vývojáři ( Medium mám na seznamu her, na které se fakt těším) ale nejsou však ani nějak dobrý. Ve svém žánru jsou průměrní a to dělají většinou jen walking simulátory. WALKING SIMULATOR ! To byl můj hlavní problém. Silent hill je survival horror, kde sice většinou času řešíme hádanky, chodíme a zkoumáme, ale občas musíme i bojovat. Soubojového sytému jsem se dost bál a vlastně se stále trochu bojím, že nezvládnou vytvořit nějaký fungující souboják a nebo hůř, že tam žádný nebude. Tohle mi vyvrátil trailer, na který fanoušci dlouho čekali. Z něj jsem byl opravdu nadšený a mám tak i menší obavy.

Trailer zatím působil, že se bude jednat o opravdu věrnou předělávku původního díla, alespoň co se týče filmečků. Můžeme si všimnout scén, které fakt vychází z originálu. Ať už ikonicka úvodní scéna na záchodě, zahlédnutí v mlze tajemnou postavu, která se později ukáže, jako úplně první nepřítel, pyramidhead, který sexuálně napadá své oběti, následně vidíme Jamese se schovávat ve skříni s pistolí, James, který se snaží přes mříže dostat klíče, ty mu vzápětí odkopne Laura, první setkání s Mary, scéna s provazem, která slouží, jako hádanka. Trailer toho ukazuje více, ale více teď nebudu zmiňovat kvuli nováčkům. Samotný vzhled Jamese vypadá dost věrně a jeho dabing se mi dost líbí. Zatim nevím, kdo ho dabuje, ale jeho hlas by fanoušky mohl uspokojit. Původní hlas našemu hlavnímu protagonistovi propůjčil Guy Cihi. I když jeho herecky výkon nebyl na vysoké úrovni, fanoušci ho milovali, protože nepřipomínal typickou hlavní postavu s drsným hlasem, ale obyčejného týpka, kterého mužem potkat na ulici. To se právě v remasteru změnilo, kde našemu protagonistovi propůjčil hlas Troy Baker. Jeho herecky výkon byl samozřejmě skvělej, problém byl samotný hlas. Ten byl pro mnoho fanoušků zaměnitelný. Já s Troyem problém neměl. Sice nepatří k mým oblíbeným dabérům, ale dal jsem přednost jemu pro lepší herecky výkon. ( remaster umožňoval si vybrat mezi původním dabingem a tím novějším) Musím však říct, že hlas Guye byl opravdu netypický. Ikdyž nebyl nějak extra kvalitní, nemůžu říct, že by se mi nelíbil. Dabing v Remaku vidím jako taký pěkný mix obojího, ikdyž mi jeho hlas přijde o trochu starší.

Mužem vidět I kousek hratelnosti. Např chození po městě, kde je vidět i nová kamera, která bude tentokrát připnutá za ramenem hlavní postavy a také menší souboj se sestřičkou. Ten mi udělal velkou radost. Libila se mi reakce úderu, který nepřítel dostal, líbila se mi animace a hlavne taková menší kostrbatost, která prostě do survival her patří, protože v nich je kostrbatý soubojak schválně, aby hra nebyla lehká, nutila nás kolikrát utíkat a vyhýbat se nepříteli.

Teaser trailer mi dal pozitivní myšlenky a větší naději pro remake. Nemůžu však říct, že se nebojim. Zatím jsme neviděli pořádný gameplay, nic z hádanek, stále tu je Bloober team. Bude něco předěláné nebo bude vše stejné? Budem mít tichého protagonistu, u kterého budem moct číst max jeho myšlenky a jeho hlas uslyšíme jen ve filmečku pro lepší herni horror zážitek? Příběh bude 1:1 ? To doufám, že bude, protože příběh je v Silent hill 2 to nejdůležitější a ne jen pro hru, ale pro samotný herni průmysl. Silent hill 2 je umělecké dílo, které reprezentuje herni průmysl a ukazuje, jaký příběh může nabídnout hra. Naštěstí na remake dohlížejí i původní autoři, jako je Masahiro Ito a Akira Ymaoka, jehož hudbu mužem slyšet už v traileru 🙂 Doufám, že se projekt povede a snad se tu za rok nesejdu s velkou kritikou, což by mi trhalo mé herni srdce, i srdce fanouška remaků. Doufám, že opět zažijem éru úžasných Silent hill her, protože si to značka i hráči zaslouží.

Přejít nahoru