Želvy Ninja a Poslední Rónin

Že Paramount Global připravuje AAA RPG hru se želvy Ninja už asi víte. Jaké studio má hru vyvíjet zatím nevíme. Hra má název Last Ronin a jde o komiksovou adaptaci z roku 2020. Jedná se o temný příběh, který je přirovnán ke God of war. Příběh je zasazený do budoucnosti, ve které přežil pouze jeden želví hrdina. Jeho identita je skrytá a pro plnohodnotný zážitek si nechám tuhle informaci pro sebe. Poslední želví člen bude sám stát proti klanu Foot, kteří budou chtít ovládnout New York

Jak už jsem zmínil, Last Ronin je adaptací velice populárního komiksu, který má být velice věrný své předloze. Temný a dospělejší příběh má cílit na starší hráče, ovšem bylo řečeno, že se můžem dočkat více titulů se Želvy ninja a každý bude cílit na jiné publikum.

Co je na této situaci skvělé? Že o měsíc později byla ohlášena její cz komiksová verze. Pokud je tady fanoušek Želvy ninja nebo chystaný titul někoho zaujal natolik, že by měl zájem si komiks Poslední rónin přečíst, dnes má možnost si ho koupit, jelikož tento měsíc vyšla. Kniha má 220 barevných stran. Na komiksu se podíleli jeho zakladatelé, tedy Kevin Eastman a Peter Laird. Přidal se k nim i Tom Waltz, který spolupracoval na spoustě komiksů se Želvy ninja nebo jejich crossover s Krotitelé duchů. Také ho můžete znát, jako spoluscénaristu českého Silent Hill: Downpour. Na kresbě měl původně pracovat Andy Kuhn. Toho můžete znát převážně z Marvel Adventures. Kreslil však i pro DC nebo Dark horse. Postaral se také o čtyřdílnou mini sérii Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutanimals. Jeho práci musel nechat kvůli osobním důvodům a místo něj nastoupili Esau a Isaac Escorzovy. Ti dlouho pracovali pro Heavy Metal Magazin. Předtím kreslili pro místní online umělecký časopis Mexico city s názvem “Dibujarte.” Bratři jsou vlastně na začátku své kariéry a proto bylo pro nich obrovský úspěch dělat s Kevinem na Poslední rónin.

Něco málo o historii želvího světa. Jak už jsem zmínil. Kevin Eastman a Peter Laird jsou tvůrci našich hrdinů s krunýři. Jejich verze však byla úplně jiná, než ji diváci můžou znát. Původní želvy nebyly ty roztomilé želvičky, jak je znáte z kresleného seriálu. Tehdy bylo vše o něco drsnější, temnější a krvavější. Želvy Ninja byly dříve parodií na různé superhrdinské komiksy, takže jste u nich mohli najít spoustu popkulturních odkazů. Nápad na Poslední rónin pochází z osmdesátých let, tehdy však nesl úplně jiné jméno. Peter a Kevin se po jedenáctém dílu zamýšleli, kam se série vyvine za 30 let a jak celou sérii ukončí. Děj byl tak zasazen do budoucnosti. Kvůli jejich velké popularitě v devadesátých letech, se dostaly do filmu nebo seriálu. Série se tak ubrala úplně jiným směrem, než Kevin původně chtěl, a tak odprodal svůj podíl. Peter Laird zůstal tedy sám a pokračoval se seriálem až do 21. října 2009, kdy nakonec úplně vše prodal divizi Viacom. V roce 2011 začal Kevin Estman spolupracovat s IDW na nové komiksové sérii. Když se dostal k sešitu číslo 100, dostal tehdy nápad, že by mohl přivézt k životu původní vizi, která měla zakončit celou ságu. Tak vznik Poslední rónin a Kevin Estman se rozhodl koupit zpět práva na Želvy ninja. Komiks měl několik problémů kvůli coronaviru a vše se dost zpozdilo. Celá série, která se skládá z pěti dílu, vycházela dva roky. To ale nezabránilo jejímu úspěchu. Ve světě se komiks stal velice populárním a brzy se máme dočkat pokračování.

Zde si můžete podívat na fanouškovské video s cz titulky.

Upozorňuji, že obsahuje spoilery.

Přejít nahoru