Nové informace + prodloužený trailer k Alan Wake 2

Alan Wake 2 se představil v prvním gameplay záběru. Role se chopí naše nová postava Saga Anderson. Ještě před ukázkou nám vývojáři řekli, že si můžem vybrat, za jakou postavu budeme chtít hrát a zároveň mezi nimi mužem i přepínat. Ale tato možnost má přijít o něco později a začít máte se Sagou. Obě linky mají být unikátní a přinášet odlišný zážitek a jine mechanismy. Scénáristka také potvrdila, že postava Alan Wake je stále velice důležitou postavou a herní prostor bude pro postavy 50/50. Ale teď ke gameplay ukázce.

Gameplay nám ukáže lesní prostředí. To je krásně ozvučené a foukání větru, šustění listí i déšť zní opravdu skvěle. Kamera je o dost blíže k postavě a připomíná tak novější Resident evil. Saga najde opuštěný dům, ve kterém na ní bude čekat jeden z nepřátel se zvířecí maskou. Zde si můžete všimnout, že nepřátele budou o něco tužší a vydrží více ran z pistole, zatím co v prvním díle vydrželi dvě až tři rány, pokud mluvíme o základním nepříteli. Taktika pro zabití démona je furt stejná, takže nejprve baterkou se zbavíme temnoty, která obklopuje protivníka a propůjčuje obranu, následně do něj vystřílíle zásobník. Samozřejmě zůstal systém uhýbu před zbraní na blízko. Alan Wake z toho jde cítit snad úplně ve všem. V domě pak můžeme vidět různé věci k průzkumu, pověšenou brokovnici na zdi, kterou zřejmě můžete sebrat. Hlavní hrdinku však zaujal mrazák. Zde se ukazuje nová mechanika a to průzkum předmětů.

Později vyšel prodloužený gameplay. Ten začíná opět v lese, kdy je Saga na procházce s jejím parťákem Alex Casey, kterému propůjčil obličej Sam Lake a dabuje James McCaffrey. Bylo potvrzeno, že se skutečně jedná o Alexe Casey, tedy o postavu, která se vyskytuje v knihách od Alana Wake. Hra má nabízet spoustu propojení s jeho universem. Tentokrát si prostředí můžete prohlédnout ještě za světla. Další záběr je už v plnohodnotné hratelnosti, kde budem Saga muset najít pojistku, aby zapla světla. Zde uvidíme další variantu nepřítele. Ten má podobu klasického měšťaka, jak to známe z prvního dílu. Navštívíme i její kancelář, kde si Saga bude ukládat důkazy a spojovat si je. K tomu bude sloužit i její palác myšlenek.

Hra má být dlouhá asi 20 hodin, ale dost záležet, jakým stylem budete hru hrát.

Ukázka byla sice krátká, ale diky ní teď vím, jak se bude skutečně hrát a tešim mnohem více. Jsem rád, že si hra nechala puvodnu DNA prvního dílu a zároveň o něco ubrala na akci, aby se přiblížila k survival horroru. Vypadá to, že dostaneme krásný mix toho nejlepšího. Co trochu zamrzí je, že hra má vycházet pouze digitálně. Vývojáři přemýšlí nad tím, že by hra vyšla i ve fyzické verzi, ale o něco dražší, než je digitální verze. Jsem zvědav, jak se rozhodnou. Já bych si určitě rád příplatil a zařadil si druhý díl do své sbírky, jelikož jsou krabičky velkou součástí herního kouzla.

Přejít nahoru