Co je Stray Souls ?

Stray Souls je psychologický survival horror od tvůrců Jokai studio. Hra běží na Unreal Emginu 5, a vyjít má na PC, Playstation 4,5, Xbox one a Series X/S, a má vyjít na podzim letošního roku Jedna se o akční horror z pohledu třetí osoby.

Odhalte rodinné tajemství, a zjistěte děsivou pravdu o své existenci. Město Aspen Falls je zahalena tajemstvím, ale také na vás čekají hrůzostrašná monstra. Hlavní hrdina je Daniel. Obyčejný mladý kluk, kterému se navždy znění život poté, co zdědí dům po své babičce. Zároveň se setká s tajemnou ženou, která mu vyzradí tajemství o domu, rodině a jeho minulosti.

Tvůrci slibují epické bosse, hádanky a hluboký příběh. Stray souls vám bude připomínat klasiky, jako Silent hill, ale ne pouze vizuálně, ale také po hudební stránce, jelikož hudbu má na starosti Akira Yamaoka, který měl právě na starost hudební podkres pro Silent hill sérii. Hudbu pro Stray Souls si můžete poslechnout v následujícím traileru.

Hra ukázala teprve dva trailery. V něm mužem vidět ponurou a děsivou atmosféru, která je zároveň dost stylizovaná. Mužem si všimnout prostředí, které pohltila skvěle vypadající mlha a větr. Kamera z traileru vypadá také na moc pěkné úrovni. Fantastikcy vypadající záběry na les a dům, které vypadají, že pochází z nějaké AAA hry, i když se jedná o menší projekt. Na Design monster si dávají vývojáři dost záležet. Jsou napadité, od pohledu děsivé a detailní. Doufám, že hra bude plná těchto skvěle vypadajících monster, jelikož design příšer je pro horror velice důležitý. Model postav také nevypadají vůbec špatně. U animací je bohužel vidět dost nedostatků. Kotouly jsou dost kostrbaté a divné. I míření a střelba vypadají dosti umělě, a chtělo by to na nich ještě zapracovat. Také jsem si všiml u „vlkodlaka“, že se mu prolínají objekty na jeho noze, kolem kterého má ovázané lebky, a ty mu právě vylezají z nohy. Ukázky jsou velice lákavé. Doufám, že se brzy dočkáme i nějakého gameplaye, který nám ukáže o něco více z hratelnosti.

Snad se Stray Souls povede stejně dobře, jako tehdy The Chant, i když neočekavám velká číselná hodnocení, ale budu rád za další odlišnější projekt, než jaké vychází v AAA produkci.

Přejít nahoru