Zajímavá hra, která vychází tento měsíc – Ad Infinitum

Září odstartoval lavinu her, které se na nás řítí ve velké převaze a plně se rozjedou v říjnu. Už teď si můžeme zahrát hry jako Baldur’s Gate na PS5, ale čeká na nás Mortal Kombat 1 – 19. září, PayDay 3 – 21. září nebo datadisk k Cyberpunk 2077 jménem Phantom Liberty.

Já mám pro vás tento měsíc pouze jednu zajímavou hru, kterou bych vám chtěl trochu představit, zároveň vychází už zítra 14. září.

Ad Infinitum

První světová válka je ideálním zasazením do hororového prostředí. Přesvědčit jsme se mohli například u hry Darkness 1 nebo nedávno vydaného titulu Amnesia: The Bunker. Pokud vás The Bunker zaujal a máte chuť na něco podobného, můžete vyzkoušet hru Ad Infinitum.

Jedná se o psychologický survival horror z pohledu první osoby, který je především o atmosféře, řešení hádanek a tichém postupu.

Hru vytváří malé studio Hekate.Vývoj byl velice problémový a na hře se pracovalo několik let. Nakonec jsme o hře neslyšeli dlouhá léta a začalo se spekulovat o tom, že byl projekt zrušen. To se naštěstí nestalo, protože vydavatel Nacon se rozhodl vzít vývojáře pod sebe, aby vývoj mohli dovést až do konce, což se na konec povedlo.

Příběh se zaměřuje na německého vojáka, který přežil Velkou válku a konečně se může vrátit domů. Boj však zdaleka neskončil, jelikož jeho psychika prošla velkým traumatem z války a musí tak bojovat sám se sebou. K cestě k jeho vyléčení musí každou noc čelit halucinacím, které ho vrací zpět do zákopů plných příšer, pastí a různých tajemství. Zároveň bude pro něj problém rozlišit, co je skutečnost a co je noční můra. Bojujte o svou příčetnost a osvoboďte se od minulosti.

Přejít nahoru