Oznámen Little Nightmares 3

Opening Night Live nám představil spoustu her. Velká většina z nich byla již předem oznámena, ale našlo se pár novinek. V herním průmyslu je dnes těžké utajit nové projekty. Mnoho z nich je odhaleno kvůli leakerům, občas se stane, že je předčasně uvede internetový obchod, prozradí je někdo z herců nebo je dobrovolně vyzradí vývojáři o něco dříve, než bylo původně plánováno, protože se bojí úniků od leakerů, a tím zároveň přicházejí o moment překvapení pro hráče. Proto jsem moc rád, když se objeví hra, která dokázala zůstat dostatečně utajena a díky tomu nás můžou překvapit.

O třetím díle se dost spekulovalo už v květnu, kdy Bandai Namco dala inzerát práce, kde hledala asistenta producenta, který by měl na starosti značku Little Nightmares. V tu dobu se říkalo, že pokud je skutečně třetí díl ve vývoji, nebudou na něm pracovat původní autoři ( Tarsier Studios)protože už pracují na jiném projektu. Jelikož značka patří Bandai Namco, nezbude nic jiného, než hru svěřit někomu jinému. Tohle všechno se potvrdilo na Opening Night Live, kde byla hra oznámena a zároveň jsme se mohli podívat na první trailer a gameplay. Třetí díl má na starosti Supermassive Games. Autoři hororových her, jako Until Dawn a The Quarry, kteří zároveň spolupracovali na prvních dvou dílech Little Nightmares, takže mají dost zkušeností s horrorem i samotnou sérií.

Co nás tedy čeká?
Opět se na scénu dostanou dvě hlavní postavy – dva kamarádi jménem Low a Alone, kteří musí najít způsob, jak utéct z města jménem Nowhere. Čeká na ně cesta plná nebezpečných a obřích nepřátel. Oba musí spolupracovat, aby překonali obtížné překážky a přežili nebezpečné nástrahy. K tomu jim pomůžou jedinečné předměty, které u sebe nosí. Low má luk a šíp a Alone zase hasák. Oba protagonisté opět nosí masky, které jim propůjčí dávku záhadnosti kolem jejich vzhledu.

Little Nightmares 3 není prvním dílem, kde se objevuje více hlavních postav, ale je prvním dílem, kde budou obě hratelné. Do děsivého světa se totiž nemusíte pouštět sami. Stačí si k sobě pozvat kamaráda a díky online kooperaci si můžete užít zábavu ve dvou. Samozřejmě hra bude plně hratelná pro jednoho hráče, kdy druhou postavu bude ovládat umělá inteligence.

V traileru můžete vidět nejen klasickou modrou paletu barev, ale kvůli písečné lokaci se dočkáme i hnědého filtru, díky kterému se neskutečně mění atmosféra hry. Novinkou jsou deštníky, ty nám pomohou se dostat na místa, na která jen tak nedoskočíte nebo nevylezete. Samozřejmě na nás čekají hádanky, protože co by to byla za puzzle hru bez hádanek. Opět se vrací obří nepřátele, kdy jednoho z nich můžeme vidět v prvním traileru a gameplayi, ale dojde i na mnohem menší protivníky. Dále tady máme záběr na zrcadlo a zdá se, že v příběhu bude dost důležité, jelikož postavy zkrze něj cestují. V hratelné ukázce uvidíme pár krátkých úseků, které nám hru více přiblíží. Na začátku vidíme, jak Low a Alone přichází do zničeného města zasypaného pískem. Hned poté si více přiblížíme speciální předměty Alone, který svým hasákem rozbíjí zeď a chvíli na to střílí Low ze svého luku, aby poškodil mechanismus, který hýbe s podlahou, a Alone tak mohl bezpečně přejít na druhou stranu. Najdeme zde pár záběrů, kde musíte spolupracovat pro další postup hrou a samozřejmě dojde na kontakt s velkým nepřítelem v podobě obrovské panenky. Protagonisté musí utíkat před rozpadajícím se stropem, vyhýbat se světlu mechanického oka, což zároveň dost připomíná scénu z prvního Little Nightmares. Série je známá především svou výpravou z prostředí hry, svou interpretací a náznaky z příběhu. Hráči tak neustále vytvářejí různé teorie kolem hry a na internetu je hromada videí, kde se rozebírá a spekuluje se snad úplně o všem. To se nevyhnulo ani prvnímu traileru, kde už vychází videa, kde se rozebírají různé detaily.

Přejít nahoru