Animované seriály od Netflix: Tomb raider a Devil May Cry

Tomb Raider: The Legend of the Lara Croft

Fanoušci Lary Croft poslední dobou dostávají velmi milé překvapení. V polovině září byl odhalen remaster původní trilogie, který bude obsahovat novější a vyhlazenější grafiku. A ve středu byl oficiálně představen animovaný seriál od Netflixu s názvem Tomb Raider: Legend of the Lara Croft. Tentokrát se nejedná o žádný reboot, jak jsme to mohli vidět v předchozích hrách, komiksech nebo filmech, kdy každý měl svůj vlastní vesmír. Příběh seriálu bude navazovat na poslední trilogii – Tomb Raider (2013), Rise of the Tomb Raider a Shadow of the Tomb Raider. Lara bude tentokrát plnohodnotnou a zkušenou vykradačkou hrobů, jak ji známe, což je něco, co si fanoušci přáli už v Rise nebo Shadow of the Tomb Raider, ale stane se tak teprve v seriálu.

Můžete se podívat na první teaser, který vám toho moc neprozradí, kromě animací, kresby a vzhledu Lary, která opět má svůj luk a nátělník z třetího dílu. V prvním záběru se vydává do podzemní jeskyně. Dále můžeme krátce vidět malby na stěnách, skvěle vypadající scénu s hořící lokací, fotku členů posádky a nejlepší kamarádku Lary z prvního dílu. Samozřejmě se objevují i fantasy prvky.
Více informací bohužel nemáme.

Devil May Cry

Kreslené seriálové adaptace se dočkají i DMC. O seriálu víme jen, že producentem bude Adi Shankar, který měl na starosti úspěšnou a velmi dobrou adaptaci Castlevania a postará se o něj Studio Mir, což je korejské animační studio. Také se můžete podívat na velmi krátký teaser trailer, který vám pouze předvede šíleného a uřvaného Danteho za doprovodu elektrické kytary.

Je vidět, že značka dostala druhý dech a Capcom s nó počítá. První díl vyšel v roce 2001, kdy se k němu připojily hned tři další pokračování. Mezi nimi byla i první animovaná série DMC: The Animated Series z roku 2007, která doplňovala herní sérii. V roce 2008 přišel čtvrtý díl a byl zároveň dlouhou dobu úplně posledním. V roce 2013 jsme se sice dočkali další hry, ale jednalo se pouze o reboot s názvem DMC: Devil May Cry od Ninja Theory. Ten nebyl vůbec špatný, ale od fanoušků dostal docela velkou kritiku, protože všichni očekávali s napětím pátý díl, ale dostali úplně něco jiného. Značka tak dlouho byla úplně u ledu. Fanoušci dlouhá léta prosili Capcom o pátý díl, až bylo jejich přání jednoho dne vyslyšeno a v roce 2019 vyšel velice povedený Devil May Cry 5.


Přejít nahoru