VÝSTAVA „KINGDOM COME: DELIVERANCE – RATAJE OD STŘEDOVĚKU PO SOUČASNOST“

Městys Rataje nad Sázavou otevírá 7. října 2023 novou stálou výstavu věnovanou hře Kingdom Come: Deliverance. Výstava vzniká za podpory Warhorse Studio a v zastoupení streamera SirDoenny. A PlayStation Banda s herním magazínem Gamepress u toho nemohou chybět.

Je tomu už pět let, co si poprvé hráči mohli zahrát českou RPG hru z pohledu první osoby KCD, která byla v roce 2021 vybrána členy PlayStation Bandy jako nejlepší hra v letních slevách na Storu. Celý děj hry je zasazený do měst Sázava, Rataje nad Sázavou a Stříbrná Skalice v 15. století. I proto byl pro výstavu s názvem „Kingdom Come: Deliverance. Rataje od středověku po současnost,“ vybrán hrad právě v Ratajích (původní vodní hrad).

„Projekt má za cíl seznámit návštěvníky s historií městysu Rataje na přelomu 14. a 15. století skrze nahlédnutí do vývojového procesu hry Kingdom Come: Deliverance, představení charakterů a konceptů prostředí. Výstava tedy bude nejen o poznání historie této oblasti a porovnání se současností, ale také o příležitosti fanoušků se potkat navzájem a nasdílet si svá ojedinělá dobrodružství,“ vysvětlil v tiskové zprávě za pořadatele výstavy SirDoenny.

A teď to nejdůležitější, na místě bude i moje maličkost s Jirkou Morávkem z Gamepressu. Takže pokud se plánujete na nádvoří Ratajského hradu ve 14 hodin přijít podívat, nezapomeňte se k nám přihlásit. Pokud budete mít zájem, mohu sebou do kabelky přibalit i naše klíčenky Vaší vysněné barvy a na místě Vám ji předat. Jen mě nezapomeňte informovat například do emailu, abych ji opravdu u sebe měla.

Více informací o výstavě ve FB události – https://www.facebook.com/events/315722090925894
A informace o naší cestě na mém IG – Zrzava_gamerka nebo ve skupině na FB PlayStation Banda


Přejít nahoru