Honkai: Star Rail je již dostupný na PS5

Populární free-to-play RPG Honkai: Star Rail konečně dorazilo i k majitelům PS5. V případě, že vás hra úplně minula anebo jen jednoduše nevíte, oč přesně jde, za tímhle skvělým titulem stojí miHoYo – tvůrce všemi milovaného Genshin Impact.

Byla oznámena již v roce 2021 a k dubnu 2023 měla předregistrovaných na 10 milionů uživatelů. Jedná se o tzv. gacha game, tudíž o hru, která obsahuje mechaniku různých loot boxů/spins/pulls (podobně jako klasické automaty na hračky či karty), které dostanete ve hře anebo si je zakoupíte. Z nich pak dostáváte náhodné postavy či předměty. Tuto mechaniku převzali z již zmíněného Genshin Impact, zatímco postavy se zde prolínají ze hry Honkai Impact 3rd.

Co se týče gameplaye a combatu, zde jde o japonskou klasiku – sestavíte si tým 4 svých oblíbených postav a strategicky je při souboji střídáte. Uvítá vás rozlehlý open-world, budete moci prozkoumávat různé dungeony nebo se jen tak kochat okolím.


Doposud bylo Honkai dostupné na Windows a mobilních telefonech, kde jste si mohli hru alespoň trochu osahat. Hra se točí kolem budování a vylepšování postav a tahových bitev. Celá tahle pecka je zabalena do sci-fi příběhu a působivě čistého, barevného a uměleckého stylu a zabere vám zhruba 33,6 GB na úložišti. Na Metacritic si hra vysloužila hodnocení 80/100 (údaj starý cca 10 dní).


Tak co, zakousnete se do čtvrtého titulu série Honkai i vy?


Přejít nahoru