Co si zahrát mezi svátky podle redaktorů PlayStation Bandy

Mnoho z nás má o vánočních svátcích nebo mezi nimi čas hrát. A tak dali redaktoři PlayStation Bandy dohromady seznam her, který by Vám doporučili a určitě byste si na ně někdy měli udělat čas. A i kdybyste to všechno nestihli teď, můžete se na to vrhnout v dalším roce. Jednou hráč, navždy hráč.

Tip od Tommyho

Demon´s Soul PS5 verze
Demon’s Souls z roku 2020 nabízí impozantní vizuální zpracování, přináší náročnou a odměňující herní zkušenost, kterou fanoušci série ocení. Remake představuje skvělý technický pokrok pro konzoli PS5 a zachovává atmosféru a obtížnost, které tuto sérii proslavily. Jde o vynikající návrat k příběhu a světu, který fanoušci milovali, a pro nové hráče představuje skvělý vstup do tvrdého, ale satisfakčního světa Demon’s Souls.

Tip od Dády

Construction simulator
Pokud máte rádi stavění a chce si odpočinout u hry doporučím vám Construction simulator. Začínáte úplně od nuly a stavíte všechno co vás jen napadne – mosty, silnice, baráky apod. Ze začátku si stroje musíte půjčovat, ale později si už nakoupíte celou flotilu různých strojů. Každá zakázka má 3 úrovně obtížnosti které se liší v tom jak časové náročné to je a kolik za to dostanete. Každý úkol jde přeskočit, takže když vám něco nejde, jednoduše to přeskočíte. Já osobně sem si pustil hudbu a 9h sem kopal bagrem základy pro muzeum které sem stavěl 😂.
Hra má i svoje mouchu – on-line je strašný, stává se často ze hráč který se připojí nevidí některé úkoly které jsou už hotové a vlastně nemůže pokračovat dál.
Při jízdě vyšší rychlosti klesnou FSP asi na 30, ale při stavění je to plynulé a krásné vidět jak vám stavba roste před očima.
Tvůrci stále přidávají aktualizace a další obří zakázky, tak třeba se to zlepší😁

Tip od Míši

Martha is Dead
Martha is Dead je psychologická hororová hra od italského studia LKA, která vyšla teprve loni v zimě. Děj se odehrává v období druhé světové války ve fiktivním italském městečku. Ujmete se role Giulie a s pomocí fotoaparátu a jeho následným průběžným vylepšováním se budete snažit přijít na kloub všem záhadám, které provází vaši rodinu. To vše z pohledu první osoby s hezkou grafikou a husí kůži nahánějícímu soundtracku. Vašim úkolem však nebude bojovat s nepřáteli, ale postupně oživovat vzpomínky ve snaze se úplně nezbláznit. Občas vyřešíte nějaké ty puzzle či hádanky, jindy si zase budete hrát s fotografiemi v dark roomu. Jelikož je hra místy opravdu hodně grafická co se týče krvavých a znepokojujících scén, můžete si při spuštění hry tyhle úseky v nastavení cenzurovat. Já osobně jsem to projela bez cenzury a mohu říct, že i jakožto hororový nadšenec jsem párkrát musela odvrátit pohled. Technicky měla hra ještě vloni nějaké ty mouchy, například padání FPS či otravné záseky a crashe. Pro sběratele trofejí doporučuji zahrát si hru prvně pro příběh, a až pak se zaobírat collectibly (díky víceméně otevřenému prostřední se budete v průběhu vracet na ta stejná místa). A pokud někdo vážně pochopí, oč tam vlastně šlo, budu ráda, když se o to se mnou podělí, neboť já na konci zůstala sedět s otevřenou pusou a nezodpovězenými otázkami. Aktuálně je hra ve slevě a vysloužila si hodnocení lehkého nadprůměru, kupříkladu Steam uvádí 7/10 a Metacritic si stojí za skórem 72.

Tip od Lukáše

DMC: Devil May Cry
V posledních slevách vládla celá původní série Devil May Cry. V End of Year si tentokrát můžete zahrát jeho restart. Ten se liší převážně tím, že se nejedná o klasický japonský styl a má i pozměněnou hratelnost, což se hodí pro hráče, kterým původní styl úplně nevyhovoval. Na restartu nedělal tentokrát Capcom, ale britský Ninja Theory. Ty znáte například jako tvůrce Hellblade.
Už od první chvíle poznáte, že se tento díl přibližuje více k západnímu stylu. Ovládání je teď mnohem snadnější. Combat systém je stále úžasný a tentokrát není ani těžké se ho naučit tak, aby jste se cítili více jako profi zabijáci démonů.
Jako fanouškovi skákaček se mi také dost líbí, že zde plně funguje platforming. Skákání je teď více plnohodnotné, funguje tak, jak má, což se Capcomu u své verze úplně nedařilo, až to dopadlo tak, že skákání se v pátém díle úplně vypustilo.
Co se týče nepřátel, tak jich bude opět požehnaně. Mají úžasný design a rozsekávat je bude jedna velká radost. To samé můžu říct o souboji s bossem.
I když kvalita humoru a zpracování postav není tak dobrá jako u předchůdce, musím však vyzdvihnout špinavou atmosféru, která střídá reálný svět s tím démonickým nazývaným Limbo.
Těšit se můžete na spousty různých zbraní. Základní je meč a dvě ikonické pistole. Další jsou sekera a kosa. Tyto dvě zbraně nejsou úplně plnohodnotné, ale skvěle slouží jako taková podpora pro sekundární útoky.
Za zmínku stojí také skvělý a tvrdý soundtrack, který ve vás navodí adrenalin.
I když fanouškovsky to není moc dobře přijatý díl, rozhodně se nejedná o špatnou hru a má své kvality. Navíc teď ve slevě není cena 237 Kč moc velká.

Tip od Lucky

Já o vánocích zůstanu u klasiky a zapnu na svém mazlíkovi Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption 2, oboje v online verzi, abych se mohla věnovat přátelům v partě, pokecat, zničit sněhuláky, za což dostanete v GTA peníze a „epesní“ obleček a užila si sněhovou nadílku. Je zvláštní, že dřív mě tenhle čas v těchto online hrát neuvěřitelně vadil, ale už jsem si zvykla a vlastně se těším. Hlavně, že se postupně u mikrofonu vystřídá každý z mé PlayStation rodiny, koho mám ráda a než začne nový rok, tak s ním strávím nějaký čas, i když třeba každý žijeme v úplně jiné část České Republiky.

Užijte si i vy vánoční čas, najděte pod stromečkem vše, co si přejete. Ať už je to dárek herní nebo úplně jiný. A hlavně, buďte s těmi, které máte rádi!

Krásné Vánoce Vám přeje celý tým PlayStation Bandy. A děkujeme, že nám pomáháte rozvíjet komunitu! Lepší členy bychom si nemohli přát!


Přejít nahoru