Co nového nabídne chystaný remaster původní Tomb Raider Trilogie?

V září minulého roku se fanoušci Tomb Raider dočkali oznámení remasteru původní trilogie, kterou tehdy měli na starosti vývojáři z Core Design. Těšit se můžete na hezčí grafické zpracování a hlavně na vylepšenou a uhlazenou Laru Croft. Pokud si však přejete zažít znovu původní vizuální zážitek jako tehdy v roce 1996 až 1998, budete si moct grafiku přepnout do klasické verze a vidět opět tu původní Laru s jejími jehlany na hrudi.

Aktualizace:

Co lze od vylepšené verze ještě čekat?

Grafika a modely.

Tvoření remasteru tak starých her je občas dost obtížné. Grafická stránka je pro hráče dost důležitá a kromě přepínání grafiky z nové do staré se můžete těšit i na nové modely objektů a všech postav. Také předměty pro přežití nebo i ty sběratelské budou nyní plně ve 3D. Péči dostane i nasvícení, které bude nyní v reálném čase.

Novinky v hratelnosti a ovládání.

Nejčastějším herním zabijákem není však zastaralá grafika, ale převážně ovládání. Špatná hratelnost potopila dost dobrých titulů a právě proto jsem se bál, že něco podobného bude i v remasteru. Vývojáři však mysleli i na tohle. Hra obsahuje alternativní ovládání pro moderní hráče, kdy jednou páčkou ovládáte postavu a druhou kameru. A nově mají mít bossové ukazatele zdraví.

Pro umělce zde máme foto režim. I v něm bude možnost přepínat grafiku ze staré na novou.

Také nesmíte zapomenout na trofeje, jichž má být přes 200 kusů, čekajících na to, až je získáte. Díky tomu se můžete více vcítit do role lovce pokladů.

Od 14. února spousta fanoušků znovu prožije svou hru z dětství a noví a nezasvěcení hráči poznají nejen začátky legendární vykradačky hrobů, ale i jednu z prvních her svých herních kolegů.

Kolekce nabídne kromě prvních tří dílů také všechny příběhové dodatky.

Tomb Raider – The Unfinished Business

Tomb Raider 2 – The Gold Mask

Tomb Raider 3 – The Lost Artifact


Přejít nahoru