Crystal Dynamics upozornili na urážlivé předsudky různých kultur v remaster verzi původní trilogie Tomb Raider + Propouštění v Eidos Montreal

V remaster verzi původní trilogie Tomb Raider vytvořeného studiem Aspyr se objevila jedna dost kontroverzní zpráva, která nikoho nenechala chladným, avšak pro každého z úplně jiného důvodu. Při spuštění hry si spousta lidí všimlo obrazovky, ve které se objevuje prohlášení od studia Crystal Dynamics. Ti upozornili na urážlivé předsudky různých kultur a narážky, na které narazíte v průběhu hry. Ačkoli toto vyobrazení studio odsuzuje a zdůrazňuje, že se s těmito hodnotami nesolidarizují, rozhodli se hru neupravovat a nechat ji v původní podobě s myšlenkou poukázat na škodlivý dopad a následné poučení.

Propouštění v Eidos Montreal

Na podzim minulého roku přišel novinář Jason Schreier s nepotvrzenou informací, že Eidos Montreal chystá nový díl Deus Ex. Ten měl být teprve na začátku vývoje.
Pokud jste se těšili na návrat do legendárního kyberpunkového RPG světa, tak máte zřejmě smůlu.

Podle nejnovějších informací opět od Jasona Schreiera se dvouletý vývoj nového Deus Ex zrušil a spousta vývojářů měla přijít o práci. Studio má pracovat na nové značce.

Eidos Montreal na tuto informaci hned zareagoval a potvrdil, že o práci přišlo 97 lidí, k čemuž dopomohla špatná ekonomická situace a Embracer Group, který v minulém roce vývojáře koupil spolu s vývojáři Tomb Raider. Embracer tak měl zavřít méně úspěšná studia. Vedení se podle všeho má snažit pomoci svým bývalým zaměstnancům sehnat novou práci.

A co zrušení Deus Ex? K němu se Eidos nevyjádřil. Pokud se však skutečně 2 roky pracovalo na novém díle, tak s největší pravděpodobností se nejednalo o pokračování s Adamem Jensenem, jelikož jeho dabér Elias Toufexis na Twitteru uvedl, že ho za tu dobu nikdo z vývojářů nekontaktoval.


Přejít nahoru