Pamatujete na Unknown 9: Awakening?

Na Gamescomu v roce 2020 představilo studio Reflector Entertainment Ltd hru Unknown 9: Awakening, která bude rozšiřovat vesmír známý jako Unknown 9 Storyworld, ve kterém se budou vyskytovat podcastové epizody, knihy a komiksy. Má se jednat o akční adventuru z pohledu třetí osoby. Reflector Entertainment je nové studio s 120 zaměstnanci. Jedná se tedy o jejich první projekt, který je rozhodně ambiciózní. Původně měla hra vyjít už v roce 2021. Od té doby vývojáři nic víc neukázali, ale podle jejich vyjádření se na ni stále pracuje a měla by vyjít už tento rok.

Příběh se odehrává ve východní Indii, kde sledujeme hlavní hrdinku Haroonu, mladou dívku vychovávanou ulicí Kalkaty.
Haroon se musí vypořádat se svými záhadnými schopnostmi. Na to však nebude sama, a se schopnostmi jí pomůže mentor, který jí zároveň ukáže, jak se dostat do jiné dimenze zvané The Fold.

Vesmír Unknown 9 má být obrovský. Příběh Awaking se odehrává 100 let před všemi dalšími příběhy z tohoto vesmíru a má představit fungování světa a nastínit lore a mytologii, která se bude objevovat v knihách, komiksech a podcastech.

Co je vesmír Unknown 9?

Ten se točí kolem staré civilizace, která předcházela té naší. Ovládali moc, díky které mohli léčit nemoci nebo prodlužovat život. Zároveň dosáhli vrcholu společenského a technologického pokroku. To však nezabránilo vlastnímu zničení kvůli temné povaze jejich civilizace. Vše, co po nich zůstalo, se již tisíciletí berou jako povídky, báje a legendy.


Přejít nahoru