Krátký souhrn informací pro: Final Fantasy 7: Rebirth

Už zítra se fanoušci Final Fantasy série konečně dočkají druhé části reimaginace k plánované trilogii Final Fantasy 7:Rebirth. Pojďte si krátce zopakovat, jaké zajímavosti o hře víme a na co se těšit.

Proč vyjde pouze na Playstation 5?

Ačkoli jsme si první část mohli poprvé zahrát na PS4, pokračování nás čeká na PS5. To by nebylo nic divného, jelikož pátá generace PlayStationu je zde už třetím rokem, ovšem vydání na tomhle konkrétním zařízení bylo plánované, protože druhá reimaginace má být rozsáhlá a propracovaná. PS4 by tak mohla hráčům limitovat herní zážitek. Rebirth má totiž nabídnout velký otevřený svět. Už u první části jsme se sami mohli přesvědčit o časté načítací obrazovce, i když hra byla dost lineární. Můžeme si tedy asi představit, jak by na tom bylo pokračování. Právě až vydání Final Fantasy Intergrade (PS5 verze pro FF7 „remake“) nám umožnilo úplné odstranění načítacích časů.
Vývojáři se nechtěli opět omezovat výkonem starší konzole a opakovat tak minulost, jako u původního FF7 na PS1, kdy výsledný produkt se lišil od jejich původní vize.

Otevřený svět

Velkou novinkou má být již zmíněný otevřený svět. O něm se tehdy rozpovídal režisér Naoki Hamaguchi.Můžeme se těšit na rozsáhlý svět s velkou mírou svobody a se spoustou vedlejších úkolů. I když je FF série převážně o příběhu, vývojáři jsou si vědomi, že lidé chtějí tento svět více prozkoumat a ničím se neomezovat.Pro vytvoření světa byla velkou inspirací herní série Zaklínač od CD Projektu a Playstation exkluzivita Horizon, kdy si z nich vzali převážně to, co funguje, a zároveň vše zabalili tak, aby to pasovalo do Final Fantasy světa.

Herní doba

Ano, příběh zde stále hraje obrovskou roli a nebude se na něm šetřit.
Dohromady vám děj zabere tak 40 hodin, a to prý i těm, kteří hráli původní hru.
Pokud se vám tohle zdá málo a jako fanoušek chcete opravdu dlouhý zážitek, tak projít úplně celou hru vám zabere přes 100 hodin.
Navíc je vše navrženo tak, aby při opakovaném hraní hráči dostali možnost nových příběhových možností a výzev.

Jaké nepříjemné věci se vám mohou stát během vývoje?

Když už jsme u fanoušků, tak míra drzosti některých lidí občas umí tvůrce opravdu štvát. Své o tom ví jeden z hlavních scénáristů Kazushige Nojima, jehož práci můžete znát například z původního FF7 a také psal příběh pro FF8 a velmi oblíbený FF10. Ten byl zahlcen zprávami mnoha lidí, kteří mu neustále říkali, jakou postavu má odstranit a jakou zabít.Scénárista má na sociálních sítích velkou skupinu fanoušků a sledovatelů, a ačkoli se nebrání jakýmkoliv myšlenkám a názorům, musel požádat, aby mu lidé přestali říkat, jak a co má psát, aby nakonec nebyl nucen svůj účet uzamknout, a dodal, že každou postavu tvoří s láskou.

Demoverze

Final Fantasy není úplně pro každého. Nejnovější díly se sice snaží upravit hratelnost pro západní publikum, přesto je stále dost specifická svým humorem, stylem a náladou.
Pomoct v rozhodování vám umožní demo. To se skládá nyní ze dvou částí. První je úvodní lineární příběhová kapitola, která vám zabere hodinu a půl. Krůček po krůčku představí pravidla nebo soubojový systém. Po odehrání prologu budete mít možnost tuto kapitolu v plné hře přeskočit.
V druhé části se vyblbnete právě v otevřeném světě. V něm se dostanete do nové lokace Junon.
Junon je město sloužící jako pevnost podmořského reaktoru.
Vše se odehrává několik hodin po začátku hry a tato část byla vytvořena speciálně pro účely dema. Díky tomu můžete vyzkoušet a prozkoumat menší otevřenou část obrovského světa. Pusťte se do bojových misí, prohánějte se na Chocobovi, s jehož pomocí najdete skryté poklady, nebo prostě jen vyrábějte předměty.

Hodnocení hry

Final Fantasy 7 Rebirth je kritiky dost chválená a dostává nejvyšší počet hodnocení. Na Metacritic si drží úžasných 92 %.

Nezbývá než vám popřát krásný herní zážitek a snad se vám hra bude líbit co nejvíce. Nezapomeňte, že na třetí část si opět počkáte pár let. Konec má být opravdu zajímavý a bude sloužit jako návnada na pokračování. Takže si Rebirth šetřete a hlavně ho neslupněte za měsíc, aby vaše čekání nebylo moc dlouhé.


Přejít nahoru