Nové informace a trailer na hru Unknown 9: Awakening + moje reakce na trailer

Na Gamescomu v roce 2020 představilo studio Reflector Entertainment Ltd hru Unknown 9: Awakening, která původně měla vyjít už v roce 2021. Před pár týdny jsem vám hru připomenul ve svém článku, kde jsem zmínil, že se na projektu stále pracuje a má vyjít tento rok. To se na nedávné Xbox prezentaci potvrdilo a dostali jsme další trailer. Zatím však nevíme konkrétní datum vydání.

Hlavní hrdinkou Haroona se ujme herečka Anya Chalotra.Hráč si bude moci vybrat svůj styl hraní, ať už se vydá cestou tichého postupu nebo akční, kdy však bude využívat těla samotných protivníků, do kterých vstoupí, a bude je ovládat. S touto pomocí budete vytvářet různé kombinace boje, vyhýbat se střelám nebo používat štít.

Rekapitulace informací

Příběh se odehrává ve východní Indii, kde sledujeme hlavní hrdinku Haroonu, mladou dívku vychovávanou ulicí Kalkaty.
Haroon se musí vypořádat se svými záhadnými schopnostmi. Na to však nebude sama, a se schopnostmi jí pomůže mentor, který jí zároveň ukáže, jak se dostat do jiné dimenze zvané The Fold.

Vesmír Unknown 9 má být obrovský. Příběh Awaking se odehrává 100 let před všemi dalšími příběhy z tohoto vesmíru a má představit fungování světa a nastínit lore a mytologii, která se bude objevovat v knihách, komiksech a podcastech.

Co je vesmír Unknown 9?

Ten se točí kolem staré civilizace, která předcházela té naší. Ovládali moc, díky které mohli léčit nemoci nebo prodlužovat život. Zároveň dosáhli vrcholu společenského a technologického pokroku. To však nezabránilo vlastnímu zničení kvůli temné povaze jejich civilizace. Vše, co po nich zůstalo, se již tisíciletí berou jako povídky, báje a legendy.

Moje reakce na gameplay trailer

Už na první pohled jde dost znát, že graficky to rozhodně není na úrovni CGI traileru, což jsem ani neočekával. Jde však dost vidět menší rozpočet. Animace jsou topornější. Např. záběr na vojáka, který střílí ze zbraně nebo samotná chůze. Grafika nijak neurazí, ale zaujala mě svou barevností. Prostředí vypadá pěkně, ale zároveň jsou některé lokace méně detailní a prázdnější. Hlavní náplní pro trailer je systém boje. Ten mi přijde dost zajímavý, snaží se být nápaditý, originální a k tomu si vypůjčuje i strategické prvky, které mi připomínají např X-Com, kdy zřejmě využijete i nějakou tu taktiku.
Vývojáři plánují s touhle značkou vybudovat velký vesmír. Bylo by ovšem možná lepší, kdyby se více soustředili na jednu věc a pak řešili další, jelikož s touhle ukázkou u spousty hráčů úplně nezabodovali, ačkoli mně se hra líbí.
Budu držet palce, protože Unknown 9: Awakening má potenciál a zajímavý nápad.


Přejít nahoru