Stellar Blade je hotový. Kdo přišel s demoverzí a jak bylo úspěšné?

Status Gold

Vývojáři ze Shift Up potvrdili, že hra Stellar Blade je již hotová. S jistotou tedy vyjde 26. dubna bez strachu, že by byla odložena.

Kdo přišel s demoverzí?

V poslední době o hře slyšíme docela často. Ať už vychází spousta kratších trailerů, deníčků nebo rozhovorů. Asi nejužitečnější informace pro hráče je vydání hratelné demoverze. Té jsme se dočkali díky režisérovi Stellar Blade a řediteli studia Shift Up Kim Hyung Tae.

Připravit demo bral jako povinnost, jelikož moc korejských her pro konzole nevychází. Z videa nikdo nemůže posoudit, jak se titul bude skutečně hrát. Krátká hratelná ukázka se skládá pouze z úvodu hry a měla ukázat, jak vše skutečně funguje, ale ani zde jste nezjistili, co hra skutečně nabízí. Kim Hyung Tae dodává, že plná hra bude mít mnohem větší hloubku a rozmanitost.

Jak bylo demo úspěšné?

A jak se již ukázalo, vydání této krátké ochutnávky byl opravdu skvělý nápad. Podle informací od analytické společnosti Ampere Analysis demo dohrálo 690 000 hráčů, což překonává i demo Final Fantasy: Rebirth, které si zahrálo 380 000 lidí. Nejedná se však o oficiální statistiku, kterou by potvrdilo samotné studio Shift Up. Čím se však vývojáři pochlubili, je, že někteří hráči dohráli demo více než 50x, čemuž se já osobně nedivím, protože i my v Playstation Bandě máme hráče, který v demu nechal 30 hodin.I já jsem se nemohl hry nabažit a kdyby neexistovala možnost, že si neznechutím úvod hry nebo bych mohl filmové sekvence přeskakovat, určitě bych hru dohrál minimálně 10x a ne pouze 3x nebo 4x. A to nepíšu ani o bonusové verzi, ve které bojujeme s bossem pořád dokola a kde jsem také strávil hromadu času. Nebude tedy překvapivé, když někteří hráči nastoupí do Stellar Blade jako profesionálové, tedy alespoň do určité části hry.

Nová videa a trailery

Dále můžete nahlédnout do vývojářského deníčku, ve kterém se rozebírá, příběh herní svět a postavy.

Také jsou ke shlédnutí 3 krátké trailery představující postavy Adama, Tachy a Lily. Už podle traileru ohledně Tachy se mohou potvrdit slova Kima Hyung Tae. Tedy že hra ještě vše neukázala a bude mít větší hloubku. Tachy by tedy měla mít v příběhu větší roli, než nám ukázalo demo.


Přejít nahoru