Kingdom Come: Deliverance 2 bude dle slov vývojářů velkolepá zábava

Dlouho očekávaná hra z dílny Warhorse studia byla konečně oznámena. Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde do konce roku 2024. Vrátí se Jindra i Jan a budeme zažívat nová dobrodružství, která budou navazovat na první díl. Na novém dílu pracuje více než 250 lidí a dle vývojářů to bude velkolepá zábava.

Je tomu už 6 let co vyšlo RPG z českého středověku o obyčejném kovářovic synkovi Jindrovi a my společně začali prožívat jeho dobrodružství. Hra si tehdy získala mnoho nadšenců, ale i odpůrců. Nevodila hráče totiž za ručičku, soubojový systém simuloval skutečnost a tak jsme svoji hlavní postavu museli opravdu cvičit a svůj bojový skill vylepšovat, než jste byli schopný porazit hlavní bosse. Nicméně dává to smysl, obyčejný syn kováře přece nemůže hned vraždit Kumány na potkání, když nikdy nedržel meč v ruce. A v druhém díle si podle všeho užijeme soubojové srandy ještě víc, protože přibydou kuše a střelné zbraně.

Ale tou nejdůležitější novinkou je informace, že postavy budou hned od prvního dne mluvit česky. Ano, hra dostane plnohodnotný český dabing. „Máme teď více prostředků, více zkušeností a tak vznikne ještě lepší hra,“ prohlásil Dan Vávra. Vývojáři slibují, že hra bude ve srovnání s prvním dílem gigantická a prozradili, že navštívíme Český ráj a Kutnou horu, ale přibydou například i filmové zážitky.

I na dále bude mít hráč svobodu v rozhodování. Opět se budete moc z problémů prostě vykecat, být okouzlující, krást nebo bojovat a i nadále budou mít Vaše rozhodnutí vliv na chování místních občanů k hlavní postavě.

Hra vyjde na PC, PlayStation 5 a Xbox Series S|X.


Přejít nahoru