Alone in the Dark: The New Nightmare si nyní můžete zahrát v rámci Playstation Classics

28 března po necelých devíti letech vyšel další Alone in the Dark. Šlo o reimaginaci a restart původního prvního dílu z roku 1992. Do nedávna se tak jednalo o jediný díl, který si můžeme na současném PlayStationu zahrát, jelikož Sony v rámci PlayStation Classics vydalo jeden z nejoblíbenějších dílů Alone in the Dark: The New Nightmare z roku 2001. Pamětníci a noví hráči si tak mohou opět zkusit jednu z mnoha skvělých survival hororů z dob PS1 a PS2. Je nutné upozornit, že se jedná o PS1 verzi, jelikož hra vyšla i pro PS2.

Stejně jako nejnovější díl, tak i New Nightmare je vhodný pro všechny hráče, protože se jedná o restart série. Není tedy nutné znát předešlé verze, které bych já osobně moc rád uvítal aspoň v podobě portu. Hra je sice už starší a ovládání, herní prvky a design nemusí každému sednout, ale díky tomu, že tyhle porty běží na emulátoru, můžete si pomoci něj váš postup kdykoli vrátit. Klidně i o několik sekund nazpět.

Příběh

Příběh se odehrává 31. října 2001. Edwarda Carnbyho nejlepšího přítele a partnera Charlese Fiskeho našli mrtvého u pobřeží Shadow Island, tajemného ostrova nedaleko pobřeží Massachusetts. Carnbyho vyšetřování ho rychle zavede k Fredericku Johnsonovi, který ho informuje o Fiskeho pátrání po třech starověkých deskách se schopností odemknout neuvěřitelnou a nebezpečnou moc. Johnson Carnbyho prosí, aby zaujal Fiskeho místo a znovu otevřel vyšetřování, aby se desky našly. Carnby souhlasí a dává si za úkol najít Fiskeho vraha. Aline Cedracová, inteligentní mladá univerzitní profesorka, se k Carnbymu připojí, aby našli chybějící desky. Když letí nad pobřežím Shadow Island, jejich letadlo napadne neznámý tvor. Carnby a Aline vyskočí z letadla a seskočí na zem padákem, ale jsou okamžitě odděleni. Carnby přistane v hustém lese poblíž pobřeží, zatímco Aline přistane na střeše sídla.


Přejít nahoru