Tip na hry ve slevě

Do 24.4. máte ještě možnost si koupit následující hry ve slevě. Vybral jsem pro vás tentokrát několik menších hororových her a jednu větší ze známé série. Dále remake jedné hodně kvalitní umělecké hry z dob PS2 a starší méně známou klasiku od R*.

Kolekce Little Nightmares série356 Kč

Little Nightmares

Hororová 2,5D logická akční stealth adventura odehrávající se v surrealistickém světě plném temnot a nebezpečí. Hlavní postavou je malá holčička Six. Ta musí přežít plavbu na lodi jménem The Maw, kde najde hromadu krvelačných lidí, kteří jsou několikanásobně větší než Six. Musí se proto ukrývat. Krom napínavých stealth pasáží na vás čekají i ty akční, z kterých opravdu až mrazí. Zapojit budete muset i hlavu k vyřešení zábavných a prostorových hádanek.

Little Nightmares 2

I zde se ukáže Six, ale hratelnou postavou bude tentokrát Mono. Malý chlapec s papírovou maskou, kterému bude Six pomáhat.
Na své nebezpečné cestě tedy nebudete tentokrát sami, ale nejedná se o žádný coop. Six bude ovládat umělá inteligence a funguje opravdu bezvadně.
Místo lodi vás čeká The Pale City. Ponuré pobřežní město, které sice vypadá jako opuštěné, ale pravda je taková, že v ní číhá velké zlo plné znetvořených lidí.
Opět se dočkáte prostorových hádanek a obřích bossů. U druhého dílu lze vyzkoušet i demo.

Brothers: A Tale of Two Sons Remake 380 Kč

Dva bratři se vydají na cestu pro lék, který má zachránit jejich umírající ho otce. Svět plný krásy, ale i hnusu a smrtících nástrah. Svět, kde je vše větší než naše hlavní postavy. Adventura, která vsází na prostorové hádanky, mysteriózní příběh a na vztah dvou bratrů. Co je na hře nezvyklé, je, že ovládáte obě postavy současně pomocí analogových páček. Oba hrdinové musí spolupracovat, aby překonali překážky na své cestě. Remake se navíc opravdu povedl. Grafika je přímo nádherná, cutsceny jsou lépe zpracované a dočkáte se i nových soundtracků, které ve hře dávají smysl. Remake je 1:1 s originálem. Novinkou je coop, takže si příběh můžete zahrát i s vaším parťákem.
Ovšem coop není tak na velké úrovni, jako novější hry od tohoto studia, jelikož původní hra nebyla stavěná na spolupráci dvou hráčů.

Bramble The Mountain King314 Kč

Úžasná kombinace Brothers a Little Nightmares. Malý Olle se vydává hledat svou unesenou sestru Lillemore ve světě založeném na skandinávském folklóru, kde je i houba větší než náš hlavní hrdina. Adventura s krásným příběhem a stejně krásným soundtrackem. Hra je vlastně úplně němá a příběh vypráví pouze vypravěč, díky čemuž se budete cítit jako když vám v dávných časech někdo vyprávěl drsné pohádky na dobrou noc. Bramble je založený na stealthu, překonávání překážek, napínavé akci a dočkáte se i hádanek. Těšit se můžete jak na obří bosse, tak i na menší nepřátele, kteří nejsou o nic méně nebezpeční. To vše je obalené v moc pěkné grafice.

Bully215 Kč

Jedna stará klasika od R*. Ačkoli se titul jmenuje Bully, tak se opravdu nejedná o hru, kde šikanujete děti, jak je mezi hráči známo, ale právě naopak. Hlavní hrdina Jimmy Hopkins dorazí do Bullworth Academy, kde vidí, že věci nejsou tak, jak by měly být, a místo prestižní školy vidí místo plné násilí a šikany. Když ředitel odmítne tyto věci řešit, musí Jimmy vzít odpovědnost do vlastních rukou. Hra se kromě násilí bez krve nijak moc neliší od GTA formule. Je zde hlavní postava, která řeší problémy druhých. Bully by se také dal přirovnat ke hře The Warriors, kterou také vytvořilo R*.
Jako student můžete chodit na vyučovací hodiny, které vaši postavu budou vylepšovat. Vy tak díky tomu získáte například možnost vyrábět bomby a jiné dovednosti.
Po výuce už vás čeká plnění problémů různých postav. Ačkoli je Jimmy malý, tak jeho síla je opravdu velká. Bitky jsou v misích i mimo ně na denním pořádku. Čekají vás také občasné stealth mise a závody. Pokud se rozhodnete nejít na výuku, ale plnit příběh, budete si muset dávat pozor na autority, které vás mohou chytit. Hra má střídání dne a noci, kdy v noci musíte jít spát, nebo usnete někde na ulici.
Vaše činy reagují na svět. Postupně se škola začne měnit a to včetně chování žáků.
Dočkáte se i souboje s bossem.

Resident Evil Revelations117 Kč

Původně hra z Nintendo 3DS, ale jedná se opravdu o skvělý díl z těch tehdy novějších akčních dílů. Na rozdíl od RE5 a 6 se Revelations vrací více k hororu. Hlavní postavou je zde Jill. Ta se vydává na loď s názvem Queen Zenobia, ve které ztratili kontakt s Chrisem Redfieldem. Místo se ukáže, že je prolezlé BOW (monstry) a tak opět začíná boj o život. Hra se dělí na dvě části. První část se soustředí na klasický survival horor, který má pomalejší tempo a hledáte v něm různé klíče, řešíte hádanky a hledáte náboje. Zde hrajete za Jill. Druhá část je ve formě akčnějších dílů. Tato část je plná přestřelek a slouží k oživení děje. Zde hrajete za spoustu různých postav. Jeden z nich je například Chris. Novinkou pro sérii je skenování prostředí a mrtvých těl. Díky tomu můžete najít náboje nebo lékárničky. Dojde i na upgrade zbraní. Ty si tentokrát vylepšíte pomocí modifikací, které se nachází různě po lokaci. Každá zbraň má omezený počet vylepšení a modifikace lze opět vyjmout a připnout k jiné zbrani. Těšit se můžete jak na suchozemská monstra, tak i vodní. Novinkou je i plavání pod vodou. Samozřejmě se to neobejde bez bossů různých velikostí.

Shadow of the Colossus Remake474 Kč

Umělecká hra s úžasným příběhem a šedou morálkou. Wander, hlavní postava hry, se vydává do zapovězené oblasti, aby oživil mrtvou dívku. Ukáže se, že k jejímu vzkříšení musí zabít 16 cokossů. Ve hře se nenachází žádný jiný nepřítel, kromě těchto 16 obřích bossů. Hra je o prostorových hádankách. Vaším úkolem je zjistit, jak vylézt na obří monstrum a zabít ho. Dočkáte se různých druhů Colossů. Jeden z nich je suchozemský, další je vodní a třetí zase umí létat. Čeká vás celkem velký a záměrně pustý svět plný úžasné atmosféry. K cestování využijete vašeho věrného koně Agro. Graficky je Shadow of the Colossus opravdu krásný. Těšit se můžete na temný a smutný příběh. A co uděláte vy pro záchranu vašeho blízkého? Jedná se o nejlepší remake, jaký mohl vzniknout. Je 1:1 a zažijete přesně to, co nám autoři nachystali už v roce 2005. Remake se také hraje o dost příjemněji.


Přejít nahoru