Polonahé plakáty z remasterované Tomb Raider trilogie se do hry znovu vrátí. Jejich náhlé zmizení nemělo být kvůli cenzuře.

Jak asi víte, tak remaster původní trilogie Tomb Raider dostal aktualizaci zaměřující se na opravy chyb. Ta však kromě lepší hratelnosti si sebou za odměnu vzala i polonahé fotografie Lary Croft, které visely nad skříněmi v Tomb Raider 3. Netrvalo dlouho a hráči si chybějících fotek všimli, což je následně dost naštvalo a tuto zpětnou cenzuru vůbec neschvalují a odsuzují.

Jestli se jedná skutečně o cenzuru se neví, ale nebylo by to nic překvapivého po vyjádření Crystal Dynamics a jejich nesouhlasu s obsahem původní trilogie. Ti upozornili na urážlivé předsudky různých kultur a narážky, na které narazíte v průběhu hry. Ačkoli toto vyobrazení studio odsuzuje a zdůrazňuje, že se s těmito hodnotami nesolidarizují, rozhodli se hru neupravovat a nechat ji v původní podobě s myšlenkou poukázat na škodlivý dopad a následné poučení. Tato zpráva se objevovala (možná stále objevuje) při spuštění hry.

Něco podobného se dělo i se Stellar Blade, kdy nám bylo sděleno přímo vývojáři, že žádná cenzura nebude. Ta však přišla s Day One Patchem.

Společnost Aspyr později vydala prohlášení, že zmizení fotek musí být zřejmá chyba a nemá se jednat o žádnou cenzuru. Vše by se mělo vrátit do původního stavu ve třetí aktualizaci.


Přejít nahoru