Dnes vyšla hra Indika

Dnes vyšla dost zvláštní hra jménem Indika. No, schválně. Co si myslíte po tomhle traileru?

Jestli jste zmatení, tak vám pomůžu hru trochu představit, tedy alespoň příběhově. Podle traileru je těžké zjistit více a moc informací o hratelnosti nebylo. Indika však vyšla pro PC už 2. května a již existují recenze, které vám řeknou více. Navíc je kritiky dost chválena.

Co tedy Indika je? Jedná se o filozofickou a umělecky ztvárněniu hru ve formě walking simulátoru z pohledu třetí osoby. Má být směsí tragédie a komedie.

Příběh je o mladé jeptišce jménem Indika, která spochybňuje každý aspekt svého stejně duševního okolí a vydává se na cestu sebepoznání. Její náboženská vize se však střetává s drsnou realitou. Indika na venek může každému připadat jako obyčejná jeptiška žijící svůj jednotvarný klášterní život, ovšem ve skutečnosti má po svém boku rohatého společníka. Mluví totiž se samotným ďáblem. Příběh je zasazen do Ruska odehrávajícího se v alternativním 19. století. Délka hry má být asi 6 hodin.

Hru má na starost ruské studio Odd Meter a polský vydavatel 11 Bit Studios. Hra od ruských vývojářů samozřejmě vzbudila kontroverzi.
Aby bylo jasno, tak na Indiku se začalo dělat ještě před válkou na Ukrajině. Vydavatel 11 Bit Studios řekl, že část výdělku půjde pro ukrajinské děti.
Indika se dá vnímat i jako kritika ruské pravoslavné církve.

Na Playstation Store hru koupíte za 599 Kč


Přejít nahoru