Moje doporučení: Hry ve slevě – Planet of the Discounts

V pondělí jsem vám doporučil pár menších her, u kterých jste měli poslední šanci je koupit ve slevě. Nyní přicházím s druhým listem, ale tentokrát pro jiné slevy, kdy budete mít více času si vše v klidu projít, protože slevy končí až 5. 6. 2024.

Marvel’s Spiderman – 713 Kč

Spiderman od Sony je vlastně barevnější a odlehčenější Arkhamský Batman. Dosahuje však stejné kvality. Do roku 2016 byly všechny ostatní hry téměř identické, i když občas se našlo něco originálnějšího, ale kvalita byla různá. Studio Insomniac Games našeho oblíbeného pavouka však posunulo o velkou úroveň výše a dostali jsme tak velice povedenou hru s nádhernou grafikou. V hlavní roli je zde samozřejmě Peter Parker, ale ovládat budete i MJ a Milese Morales. Zatímco MJ a Miles jsou zaměření na tak trochu obyčejný stealth postup, Peter vsadí většinou na své pěsti a pavoučí schopnosti. Ovšem i on může likvidovat nepřátele tichým způsobem. Těšit se můžete na otevřenou mapu New Yorku, kde na vás čeká hromada mini misí, vedlejších úkolů a také různé náhodné eventy, jako například loupeže. K dispozici jsou různé obleky. Budete také vylepšovat vaše vybavení a schopnosti. Příběh je povedený. Je v něm napětí a emotivnost. Čekají na vás různí bossové známé právě z komiksu. Co si však užijete je cestování. Houpání se po pavoučích liánách je naprosto úžasné. Je svižné a neuvěřitelně plynulé. Budete se cítit jako skutečný Spiderman. Obsahuje české titulky

The Last of Us Part 1 ( Remake ) 1 177 Kč

PlayStation klasika, kterou zná téměř každý. Příběh plný emocí, nebezpečí, krve, strachu, adrenalinu, ale také cesta dvou lidí, kteří si k sobě nachází cestu. Po krku jim hromada stvůr. Ať už ty lidské, jako bandité a jiní přeživší nebo nakažení, kterým v krvi koluje obrovská nenávist a zabijou každého, koho najdou. Ačkoli je hra především o příběhu, tak zde je i plnohodnotná hratelnost, kdy si vyberete mezi tichým postupem a akcí. Jelikož se jedná o survival a surovin je málo, nejlepší způsob je právě tichý postup. Ten je velice povedený a zábavný. Není však úplně jednoduchý. V plížení vám pomůže systém odposlechu, kdy víte, kde se nachází jaký nepřítel, pokud však tohle využívat nechcete, tak nemusíte. Perfektně hra funguje i bez toho a je to také větší adrenalin. Pokud vás odhalí nebo se rozhodnete být akčnější, čeká vás opravdu těžká situace plná strategie a rychlého uvažování v boji, ve kterém nebudete sami a občas vám pomůže i váš společník. Samozřejmě důležitý je průzkum, bez kterého se moc neobejdete. Díky tomu najdete i léky pro vylepšení vašich schopností. Remake je velice kvalitní a vše je přesně tak, jak v původní hře. Hratelnost je vyladěnější a to jak u akce, tak u stealthu. Mimika obličejů je úžasná a díky tomu funguje hra příběhově ještě lépe, protože snadněji poznáte pocity druhých. Hra obsahuje české titulky.

God of War 3 Remaster234 Kč

Finále původní série, která je ještě brutálnější než jeho předchůdci a to převážně proto, že grafika díky Playstation 3 je mnohem detailnější. Krutá cesta k pomstě je téměř u konce, ale čeká na vás hromada bossů, kteří se skládají z bohů a monster nebo titánů. Třetí díl vám nabídne nejlépe zpracovaný soubojový systém. Ten je mnohem rychlejší, plynulejší a zábavnější. Tentokrát budete mít na výběr mnohem více zbraní než v předešlých dílech a všechny fungují naprosto plnohodnotně. Po čepelech už nikdy sáhnout nemusíte, pokud nechcete. A nesmíme zapomenout ani na spoustu hádanek a parádně zpracované skákací části. God of War 3 je skvělá řežba, u které vypnete a vše si navíc užijete v naprosto skvěle vypadající grafice, a to i na dnešní poměry.

Atomic Heart824 Kč

Poslední Bioshock vyšel v roce 2013 a od té doby zde nebylo nic, co by nám tuhle sérii připomnělo, dokud nevyšel Atomic Hearts. Akční střílečka, ale ne jenom to, zasazená do komunistického Ruska, kde se téměř všichni roboti zbláznili. Z pomocných strojů se stali vražední. Na první pohled zvláštní hra se svým osobitým stylem, ale zajímavým příběhem, který se vypráví především pomocí hratelnosti a různých dokumentů. Vše je zabaleno také do povedených zvratů. K dispozici je hromada palných zbraní, ale nezapomíná se ani na ty na blízko. Kromě toho ovládáte různé speciální dovednosti, jako je telekineze nebo střílení elektřiny. Všechno je možné vylepšit a dokonce i svou postavu, díky čemuž získáte větší šanci v boji s roboty. Vylepšování není zde hloupé a má logiku. Aby jste si však vylepšení mohli dovolit, musíte sbírat součástky různě po lokacích, přičemž prohledávání okolí je druhá hlavní náplň hry hned po střílení. Navštívíte spoustu různých koridorových lokací, ale také dojde na semi-open world. Kromě akce najdete zde i hádanky a zábavné mini hry. Hra je fakt dost ukecaná, takže nemůžu doporučit lidem, kteří nezvládají anglicky jazyk.

Crysis Trilogy Remaster 416 Kč

Akční FPS zasazený do tehdejší budoucnosti, pokud nebereme v úvahu třetí díl, který se stále odehrává v budoucnosti. Díky nanoobleku se stanete super zbraní, která vám pomůže v boji s lidským nepřítelem, ale hlavně s mimozemšťany. Buďte neviditelní, rychlí, silní, neprůstřelní a především buďte noční můrou pro vaše nepřátele.

Crysis 1 je zasazen na odlehlém ostrově, který ovládli Korejci. Děje se na něm však něco tajemného a smrtícího. Příběh je zde více komorní, ale hratelnost je díky obleku, fyzice a otevřenému prostředí opravdu skvělá. S vaším nepřítelem si můžete vyhrát a stát se tak jeho predátorem. Cesta k cíli vás neomezuje a možností se dostat k cíli je hromada.

Crysis 2 je více koridorovější a akčnější. Díky tomu má příběh větší grády. Je více epický, výpravnější a neustále se v něm něco děje. Novinkou je vylepšování vašeho obleku díky mimozemskému DNA, které budete sbírat po padlých emzácích. Lokace vás tentokrát vezme do zničeného a nákazou prolezlého New Yorku.

Crysis 3 je mix prvních dvou dílů. Zasazen je stále v New Yorku, který si však bere matka příroda. Město je tak zarostlé stromy a trávou, a kvůli tomu může připomínat klasický ostrov. Příběh se převážně zaměřuje na postavy, které jsou buď úplně nové nebo známé z prvního dílu. Žpět se opět dostávají větší lokace, ale spíše v podobě arén. Hlavní novinkou je zde hackování a luk s různým druhem šípů. Opět si budete vylepšovat oblek, tentokrát však musíte hledat speciální kontejnery. Crysis 3 je o něco kratší než první dva díly.

Fort Solis 580 Kč

Tento walking simulator Sci-fi thriller vám zabere tak 3 až 4 hodiny. Takže i ve slevě pro vás může být drahý, ale to z důvodu, že také vyšel tento rok. Zde nečekejte nějaký komplexní gameplay. Tady opravdu budete jen pomalu chodit a zkoumat.Hrajete za inženýra Jacka Learyho, který zachytí volání o pomoc z neznámé základny Fort Solis. Když však dorazí, nikde nikoho nevidí, dokud nenarazí na krev a mrtvolu.Jack tak musí zjistit, co se na základně stalo s posádkou a kdo nebo co zabíjí lidi.Hra je dost ukecaná. Na stanici jste celou dobu sami, ale pomocí vysílačky s vámi bude komunikovat vaše kamarádka Jessica, se kterou budete probírat jak triviální věci, tak i ty závažné.Fort Solis se soustředí převážně na příběh, atmosféru a zkoumání různých spisů a emailů, kde se dozvíte podrobnější detaily děje.

The Order 1886332 Kč

Ačkoli ve své době dost propadla, myslím si, že by se dnešním hráčům mohla líbit. Jedná se totiž o dost filmově zaměřenou hru.
Vše je zabaleno do neuvěřitelně vypadající grafiky, která se dá srovnat s moderními hrami. K tomu fantastické modely postav. U nich téměř vůbec nejde poznat, že by některá z nich byla pro příběh méně důležitá a měla tak méně polygonů. Herecké výkony jsou skvělé a dopomáhá tomu i kvalitní soundtrack.
Příběh je zasazen do alternativní reality, přesněji do roku 1886, kde rytíři kulatého stolu (ano, ti od Krále Artuše ) chrání lidi před monstry. Zde přesně před lykany. (něco jako vlkodlaci)
Hratelnost je vcelku obyčejná, kdy chvíli chodíte, kocháte se a posloucháte rozhovor postav. Jedná se ale také o střílečku. Pocity ze střílení jsou velice uspokojivé a zábavné, i když to není nic revolučního. Bojovat budete s lidmi i s lykany. K dispozici máte několik různých reálných zbraní. Ať už pušky, sniper, samopal, pistole, revolvery nebo také ty fiktivní, které vyrábí a upravuje Nikola Tesla pro rytíře řádu.
Občas dojde i na stealth. Ten je ale doprovázen QTE, kdy v určité chvíli musíte zmáčknout trojúhelník pro zabití nepřítele.
Různé akční cutscénové sekvence jsou prolezlé již zmíněnými QTE, což je asi jediná věc, která vás může štvát. Jinak jde o příjemnou jednohubku asi na 4 až 6 hodin.
Hra bohužel neuspěla a tak nikdy nedostala pokračování, což je škoda, jelikož příběh je dost zajímavý, má skvělé zvraty, zajímavý lore a uvěřitelný svět.

Call of Cthulhu 2018 – 117 Kč

Fanoušci Lovecrafta jistě vědí. Call of Cthulhu z roku 2018 sleduje příběh Edwarda Pierce, který je požádán, aby znovu otevřel případ týkající se Sary Hawkins. Edward nemá na výběr, jelikož kvůli nedostatku případů a jeho neustálému utápění se v alkoholu mu hrozí, že přijde o práci. Vydává se tak na ostrov rybářů, který mu navždy změní život. Jak dopadne osud Edwarda, je pouze na vás. Jedná se o adventuru s RPG prvky, kdy máte občas možnost splnit úkol více způsoby. Vaše rozhodnutí bude mít vliv na konec hry. Fanoušci Lovecrafta se dočkají tří monster z Cthulhu světa. Hra obsahuje české titulky.

Ghostwire Tokyo – 702 Kč

Pro fanoušky Japonska tady mám rychlou akci od tvůrců Evil Within. Vaším úkolem je osvobodit Tokio od démonů. K tomu vám pomůže vaše speciální schopnosti v podobě větru, ohně a vody. Jedná se o open world hru, kde naleznete spoustu obsahově jednoduchých, ale zajímavých vedlejších úkolů. I když se jedná o open world, tak dost času budete trávit i v lineárních lokacích. Příběh je mysteriózní, emotivní a občas strašidelný. Pokud nebudete chtít trávit 20 hodin pobíháním po mapě, stačí vám dělat pouze příběh, který dohrajete brzo, protože není moc dlouhý.
Určitě se vyplatí počkat, až se vám stáhne update, který přinese rozšíření Spider’s Thread. Toto rozšíření obsahuje příběhové rozšíření, nové nepřátele, lokace a schopnosti.


Přejít nahoru