Oznámen Life is Strange: Double Exposure. Do hlavní role se vrací Max Caulfield reakce na trailer.

V neděli byl na Xbox Games Showcase oznámen nový díl Life is Strange od vývojářů Deck Nine (LiS: Before the Storm a True Colors). V něm se vrací ikona série Max Caulfield z kultovního prvního dílu. Stejně jako u True Colors se má jednat o ucelený příběh bez rozfázovaných epizod. Vydání je plánované na 29. října tohoto roku. Vychází pro Playstation, Xbox a PC.
Předobjednat můžete již nyní.

Příběh:

Max Caulfield je fotografka na prestižní Caledonské univerzitě. Zde pozná svou novou nejlepší kamarádku Safi, kterou později najde zavražděnou. Max se znovu rozhodne použít své schopnosti, aby vrátila čas, ačkoli si slíbila, že je již nikdy nepoužije. Místo návratu časem se nechtěně podařilo otevřít dvě různé reality, které jsou úplně stejné, jen v jedné je Safi mrtvá a v druhé naživu, ale ve velkém nebezpečí. Max tak bude přecházet mezi oběma realitami, aby vraždě zabránila a odhalila vraha v obou realitách.

Zatím nevíme, v jaké realitě se příběh Maxe totiž bude odehrávat. Hrátky s paralelním vesmírem nakousl už první díl a také se řeší i v komiksech, kde sledujeme příběh Chloe a Max po katastrofických událostech města.

Doufám, že se studio nerozhodlo určit, jaký děj a konec je kánon, jelikož by tak první díl i komiks úplně zničili.

Reakce na trailer

Je moc pěkné, že se vývojáři stále drží původní stylizace a zároveň grafickou úroveň stále posouvají. Paleta barev je o něco barevnější a podobá se True Colors. Osvětlení je velice povedené a celkový trailer vypadá jako film.
Max je na první pohled starší, ale stále rozpoznatelná, jak obličejem, tak hlavně hlasem, jelikož se vrací daberka Hannah Telle. Navíc se umí už konečně i lépe oblékat. Příběh bude detektivní. Na první pohled i poslech fakt skvělého soundtracku se jedná o temnější příběh. Bude zajímavé vidět Max, jak se snaží zvrátit to, co se s Chloe nepovedlo. Na Safi jsem zvědavý a snad nás vezme za srdce, jako tehdy Chloe, aby nás příběh vtáhl do děje. Hlavně doufám, že hratelnost a schopností budou plně využité a příběh více odvážný, lépe napsaný a vykreslený než v True Colors, kde celá hra působila, že byla tvořená tak napůl a ještě s nižším rozpočtem než první díl.


Přejít nahoru