3 platiny za 40,-, které zvládne každý

Dnes vám představím 3 plošinovky, adventury či skákačky v 8-bitovém provedeni, které nezaberou moc času, jsou laciné a mají trofeje, které cinkají jedná za druhou. Někteří budou tvrdit, že tyto snadné trofeje přece nemůžou udělat radost, ale já vím že můžou. Já zrovna hraji AC Origins na platinu a jak jistě víte, to zabere stovky hodin času. No a tak proč si neodskočit k něčemu lehčímu, kde platinu máte za hodinu doma? Na disku to nezabere nic, staženo a nainstalováno je to ihned. Hry mají kolem 100MB, to se vleze i na ten nejplnější disk.
Tyto hry podle mě stoji za zkoušku, je to prostě něco jiného než jsme dnes zvyklí a hry umějí opravdu potěšit i potrápit. Ani jsem je nekupoval kvůli trofejím, to že je tam platina mi řekl až kamarád, který je hned musel mít taky.

FoxyLand za 12,-

Hlavní postavou je statečný lišák a naším úkolem je mu pomoci porazit zlé vlky a zachránit jeho milovanou slečnu. Čeká vás 36 kol, v každém kole musíte posbírat několik diamantů abyste mohli projít dál. Postupem se hra stává těžší, přibývají nástrahy a nepřátele. V každém kole máte 3 srdíčka a pokud o ně přijdete, musíte kolo opakovat. Navíc můžete sbírat  třešně, za které si můžete  pořídit nějaký slušivý  módní doplněk pro svého lišáka.

Hra obsahuje celkem 15 trofejí… 11 zlatých, 1 stříbrnou, 2 Bronzové a samozřejmě platinu, to je slušná várka na hru, kterou zvládnete za hodinu. Platina dokonce cinkne dřív než hru dokončíte, takže se nemusíte ani trápit tím, že posledního bosse jste neporazili 

FoxyLand 2 za 15,-

A zase ten lišák. Tentokrát mu zlý vlci unesli mláďata a tak nezbývá než znovu vyrazit do boje. Oproti 1. dílu můžete hrát ve dvou. Čeká vás celkem 24 kol, z toho 12. a 24. je boss. Již zde nemáme 3 srdíčka ale 5 životů a záchytné body. Díky tomu jsem se dost navztekal, protože to mi přišlo dost otravné a raději bych uvítal ty srdíčka než pokaždé opakovat celé kolo. V každém kole sbíráte  zlaté mince a za ty po dokončení kola získáte další životy. Můžete také sbírat medaile, v každém kole jsou tři a jsou šikovně schované, takže to bude ideální na testování vaší trpělivosti a upřímně lituji každého kdo má nějaké to OCD a bude mít nutkání získat všechny. Novinkou je i sbírání třešní, které slouží jako střelná munice. Prvního bosse budete muset porazit, jinak nemůžete pokračovat. Druhý boss není až tak důležitý, protože platina už bude doma a přiznám se, že ani na 20. pokus jsem to nedal. Pokud se Vám to povede, určitě to natočte a video vložte do komentářů na fb ať vám můžu tiše závidět.

Opět nás čeká slušná sbírka trofejí, celkem 20… 9 zlatých, 6 stříbrných, 4 bronzové a samozřejmě platina.

Prehistoric Dude za 12,-

Notoricky známá postava z počátků 90 let. Tentokrát nás čeká mapa, která obsahuje 61 lokaci formou bludiště. Pokud si dobře vzpomínám, 3 z nich jsou bossové. Průchodem získáváte různá vylepšení, zvyšujete si zdraví a množství energie, která slouží pro útok kyjem proti nepřátelům, těch je tady víc než dost. Energie se samovolně doplňuje, ale zdraví si musíte doplňovat sbíráním jídla. Hra zabere cca 2 a více hodin, já sám jsem hrál přes 4 hodiny a přikládám i screenshot s mým postupem. Jsem mistr v umírání a to je důkaz že nekecám, celkem 92 smrtí, zkuste mě překonat 🙂 Hra obsahuje 13 trofejí…11 zlatých, 1 stříbrnou a platinu, kterou není těžké získat. Je potřeba prozkoumat mapu na 100%


Přejít nahoru