Nightdive Studios chystá remaster akční hororové hry The Thing + reakce na trailer.

Ještě před ohlášením se spekulovalo, že se chystá hra The Thing. To se o pár dní potvrdilo a společnost Nightdive Studios oficiálně oznámila The Thing Remaster. Vyjít má na PlayStation 4 a 5, Xbox One, Xbox Series X a S, Nintendo Switch a PC.

Nightdive Studios jsou známí tím, že umí skvělé remastery starých her. Jsou podepsáni pod sérii Turok, Quake nebo Star Wars: Dark Forces.

„Mnozí z nás ve studiu Nightdive jsou vášnivými fanoušky hororového žánru, takže byla neuvěřitelná čest pracovat ve světě ikonického Věci,“ řekl Larry Kuperman, ředitel obchodního rozvoje studia Nightdive. Film z roku 1982 je mistrovské dílo a skutečně jeden z nejvlivnějších uměleckých počinů v hororovém žánru. S The Thing: Remastered ctíme toto dědictví a neuvěřitelnou hru od Computer Artworks inspirovanou příběhem, která dále rozšiřuje jeho lore.

Těšit se můžeme až na 120 fps ve 4K rozlišení. Také na vylepšené modely, textury a animace, s implementací pokročilého 3D vykreslování pro aktualizované osvětlení a atmosférické efekty.

Co je The Thing ?

Ačkoli je The Thing známá především díky filmu z roku 1982 od Johna Carpenter, tak historie tohoto vesmíru začala v roce 1938 v podobě knihy. V časopise Astounding Stories vyšla novela od Johna W. Campbella s názvem Who Goes There?

První filmové zpracování vyšlo v roce 1951 pod názvem The Thing From Another World.

Teprve až v roce 1982 vyšla tehdy ne moc dobře přijatá, ale dnes už hororová klasika od Johna Carpenter s jednoduchým názvem The Thing.

Ten se roku 2011 dočkal prequelu ke Carpenterově verzi. Tohle poslední filmové zpracování však nezískalo moc úspěchu.

Pár let před filmovým prequelem byla vydána hra The Thing, která vyšla v roce 2002 na Playstation 2, Xbox a PC. Jedná se o pokračování Carpenterova filmu. Hra je akční survival horor z pohledu třetí osoby vytvořená společností Computer Artworks. V ní se snažíte přežít útok nechutných mimozemšťanů, kteří se vyskytují různě po základně. Vy jako velitel máte u sebe své pomocníky, kterým dávate rozkazy. Ovšem, Věc na sebe umí brát podobu lidí, takže své spojence musíte testovat, abyste zjistili, jestli nejde o vetřelce. K obraně máte hromadu zbraní, jako samopal, sniper, plamenomet, granáty, brokovnice.

Pokračujte v příběhu The Thing a utkejte se s děsivými příšerami, od pavouků s velkou hlavou až po gigantické bossy s chapadly.
V 11 děsivých úrovních hry můžete velet družině až čtyř NPC z tříd postav Voják, Medik a Inženýr.

Příběh se zaměřuje na kapitána Blakea, člena speciální jednotky americké armády vyslané na antarktickou základnu z filmu, aby zjistil, co se stalo s výzkumným týmem. Blake se však ocitá v boji o přežití proti titulnímu mimozemskému tvorovi, který se zdánlivě vrátil k životu i přes to, že byl na konci filmu zničen. Další přeživší, s nimiž se Blake setkává a které velí, mu pomáhají v boji proti různým formám tvora, a to vše s vědomím, že nikomu nemohou věřit. Hra byla podpořena Carpenterem, který se ve hře objevil v cameo roli.

Dojmy z traileru

Jedná se spíše o teaser. Nightdive Studios nám zatím moc ze hry neukázal. Vidíme jen krátké atmosférické střípky hlavní postavy, několik vetřelců a dokonce dojde na krátkou akci. Také částečně hrají na nostalgickou notu, jelikož při titulním jménu slyšíme hrát hlavní ikonickou znělku. Původně jsem si přál, aby se jednalo o remake, ale už z prvních záběrů jde vidět, že půjde opravdu jen o hezčí kabátek. To mi samozřejmě nevadí, ale bojím se spíše hratelnosti, protože, co si budem. Staré, ale přitom dobré hry z velké části dost kazí hratelnost. Já se moc těším, až se konečně budu moct pustit do této hry, protože jsem se k ní nikdy neměl jak dostat. Kosmické horory miluju a tohle mi nesmí chybět ve sbírce.


Přejít nahoru