Dnes vychází remaster Beyond: Good and Evil.

Dnes vychází remaster Beyond: Good and Evil Anniversary Edition. Ten kromě vylepšené grafiky s 4K obrazem a 60 FPS nabídne novinky jako přeskakování cutscén, automatické ukládání, podpora ovladačů a klávesnice. Dále zde je i nová funkce rychlého běhu a na sběratele čeká 20 nových trofejí a achievementů. Jako bonus můžete nahlédnout do dosud neviděných artworků a videí z vývoje hry.

Ubisoft také stále počítá s druhým dílem a pro lepší navaznost nabídne remaster jednu novou misi, která má právě na nový díl odkazovat.Více podrobností bohužel není.

Podívejte se na moc pěkný Launch trailer, ve kterém si můžete všimnout hezkého grafického zpracování a na úplném konci jsou představeny několik již zmíněných novinek.

Pokud si však nepamatujete, jak hra vypadala předtím, podívejte se na srovnávací video. Určitě budete spokojeni.

Co je Beyond: Good and Evil?

Se hrou přišel Michel Ancel, tvůrce série Rayman. Vyšla v roce 2003 pro platformy Playstation 2, Xbox, PC a Gamecube. V roce 2011 vyšel první remaster pro Xbox 360 a Playstation 3. Jedná se o akční adventuru s prvky puzzle a stealth. Měla pozitivní recenze a také byla nominována na hru roku, ale ve svém uvedení na trhu byla považována za komerční neúspěch.Příběh:Ve hře Beyond Good & Evil se ocitáme v roce 2435 na hornické planetě Hillys, která se nachází v Systému 4. Architektura města, ve kterém se hra odehrává, byla navržena v rustikálním evropském stylu, ale čerpá inspiraci i z mnoha dalších kultur, včetně čínské. Svět samotný kombinuje moderní prvky, jako jsou e-maily a kreditní karty, s prvky science fiction a fantasy, jako jsou kosmické lodě a antropomorfní zvířecí hybridy, které koexistují s lidmi. Kdysi poklidnou planetu obléhají mimozemšťané zvaní DomZ, kteří unášejí bytosti a vysávají z nich životní sílu pro svou moc. Moc se ujme vojenská diktatura zvaná Alfa Sekce, která slibuje obranu obyvatelstva. Alfa Sekce se však navzdory svým veřejným ujištěním zdají být neschopné zastavit DomZ. Podzemní odbojové hnutí, Síť IRIS, bojuje proti Alfa Sekcím, protože věří, že jsou s DomZ ve spolku.

Hlavní hrdinkou hry Beyond Good & Evil je Jade (v anglické verzi namluvená Jodie Forrestovou – Syberia 2 Anna Voralberg ), mladá fotoreportérka. Bydlí v ostrovním majáku, který slouží zároveň jako domov pro děti osiřelé po útocích DomZ. Pey’j (v anglické verzi namluvený Davidem Gasmanem – Heavy Rain – Mad Jack ), tvor podobný divočákovi, je Jadeiným „strýcem“ a opatrovníkem. Double H, těžce stavěný lidský operativní agent IRIS, asistuje Jade během misí. Po celou dobu nosí vojenský pancíř. Secundo, umělá inteligence zabudovaná do Jadeina úložného SAC, nabízí rady a „digitalizuje“ předměty. Hlavními antagonisty jsou DomZský velekněz, který je hlavním architektem invaze, a vůdce Alfa Sekcí generál Kehckehck, který využívá propagandu, aby získal důvěru Hillyanů, i když unáší občany, aby udržel DomZ.

Beyond: Good and evil: Anniversary Edition vychází pro PS5, PS4, PC, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch


Přejít nahoru