Na jaký konec prvního Life is Strange bude navazovat Double Exposure a existuje vůbec nějaký kánon? Podívejte se i na první gameplay.

Na Xbox Games Showcase byl oficiálně představen nový díl Life is Strange: Double Exposure od vývojářů Deck Nine. V něm se vrací zpět oblíbená postava z prvního dílu, Max Caulfield. S návratem naší oblíbené hrdinky přišla i otázka na navaznost na dva dost rozdílné konce původního dílu. Zda se tento díl odehrává v nějaké jiné realitě nebo jestli vývojáři označili pouze jeden konec za kánon, což by ale narušilo výpravu a znehodnotilo rozhodnutí hráčů, jaká tehdy učinili u prvního Life is Strange.

Deck Nine zanedlouho vše vysvětlil.

“ Neexistuje žádný kánonický konec. Double Exposure bude respektovat oba konce v Maxiných myšlenkách, jejím deníku, SMS zprávách, interakcích s ostatními postavami a v tom, co se rozhodne odhalit o své minulosti svým novým přátelům. Vše bude odrážet toto finální rozhodnutí.

Co se týče toho, jak Double Exposure „importuje“ volby hráčů, Deck Nine uvedlo, že se s tím bude zacházet organicky v úvodních scénách hry prostřednictvím rozhovoru mezi Max a její novou kamarádkou Safi.

Kdybyste nečetli můj první článek Double Exposure, tak vám příběh připomenu.

Max Caulfield je fotografka na prestižní Caledonské univerzitě. Zde pozná svou novou nejlepší kamarádku Safi, kterou později najde zavražděnou. Max se znovu rozhodne použít své schopnosti, aby vrátila čas, ačkoli si slíbila, že je již nikdy nepoužije. Místo návratu časem se nechtěně podařilo otevřít dvě různé reality, které jsou úplně stejné, jen v jedné je Safi mrtvá a v druhé naživu, ale ve velkém nebezpečí. Max tak bude přecházet mezi oběma realitami, aby vraždě zabránila a odhalila vraha v obou realitách.

Gameplay

Už před nějakým časem vyšel první gameplay. Ten se zaměřuje na úvod hry. Nahlédneme na moc pěknou a stále stylizovanou grafiku. Prchalová musím skvěle zpracovanou mimiku obličejů, kde zachytíme každou emocí.
Představeny jsou dvě nové postavy, kdy jedna z nich je právě Safi. Začátek je krásně poklidný, kdy tři kámoši odpočívají na střeše a zkoumají noční oblohu. Dočkáte se klasické hratelnosti, kdy kecáte s postavami. Dojde i na „mini hry“. Max chce přemluvit Safi, aby jí řekla novinky z jejího života a musi vymyslet, jak to udělat. Vrací se zpět i foťák, ale tentokrát ho lze používat plnohodnotně, kdy jej kompletně ovládáte, sami fotíte a fotky lze vložit na sociální sítě. Další část videa působí trochu nostalgicky. Max jde domů, kdy si vloží sluchátka do uší a začne poslouchat hudbu. Kolem dokola se kochá a komentuje různé věci. Najednou se stane, že jí z ničeho nic rozbolí hlava a na chvíli padne do bezvědomí. Po chvilce se probudí a uvidí svou kamarádku Safi, jak v parku telefonuje. Zvuk a obraz se začne chovat podivně, kdy slyšíme v parku střelbu, ale zároveň Safi je stále naživu, což zřejmě znamená, že Max nějak začíná vnímat dvě různé reality naráz. Když však Max konečně dožene Safi, tak zjistí, že je její kamarádka skutečně zastřelena. Hned na to začne hrát dramatická hudba známá z prvního traileru, která má fakt pěknou atmosféru.

Vydání je plánované na 29. října tohoto roku. Vychází pro Playstation, Xbox a PC.


Přejít nahoru