Vše, co zatím víme o LEGO Horizon Adventures

Série Horizon se stala pro Sony jednou z vlajkových značek pro PlayStation. Ta se dočkala nejen dvou velkých her, ale také VR titulu nebo právě chystaného problémového seriálu, který je nyní v ohrožení a jenž má doplnit příběh hry. Krom toho se nyní chystá i spin-off v podobě Lega. Ten byl představen na Summer Game Fest.

I tady se můžete těšit na souboj s robotickými zvířaty, jako například dinosauři. Máte k dispozici také svůj luk. Ten slouží pro boj, kdy například roztříští výbušný barel, tak pro průzkum.
Po lokacích se budou nacházet i různé truhly s předměty. Zbraně lze vylepšovat díky měně, nalezené přímo ve hře, a měnit lze také vzhled pomocí různých kostýmů. Měli bychom se dočkat i své menší základny. Ta jde také vizuálně upravit. Co by to bylo za Lego, kdyby si tady Aloy z kostiček nemohla postavit různé předměty?

Nebude chybět ani plnohodnotný příběh a ani typický humor pro Lego hry, ale zároveň se nemá jednat o parodii. Ačkoli Spin-off chce převyprávět příběh Zero Dawn, tak zároveň nebude 1:1 věrný své předloze. Hra samotná má být dlouhá 6 až 7 hodin a má mít velkou znovuhratelnost.

Tentokrát však na lov a boj o přežití nebudete sami a díky kooperaci pro dva hráče si hraní užijete s kamarádem nebo s rodinou. Co-op je jak pro online, tak offline režim. Lego Horizon vyjde pro více platforem, ale Cross-platform však podporován nebude.

LEGO Horizon Adventures nebude běžet na enginu Decima, jako tomu bylo u Zero Dawn a Forbidden West, ale nahradí ho Unreal Engine 5 s podporou Ray-Tracing.
Máme se těšit na dva režimy.
Režim Fidelity s 30 fps a Performance s 60 fps.

Jak už jsem psal předtím, hra nebude podporovat kooperativní hraní mezi platformami, což znamená, že stejně jako u jiných PS exkluzivit, i Lego Horizon vyjde na více platformách, jako je PC, a dokonce i na Nintendo Switch. Ano, snad poprvé v historii, kdy Sony vydalo svou hru i na konkurenční konzoli.

Ředitel společnosti Guerrilla Games, James Windeler, se k této situaci vyjádřil a řekl, že chtějí, aby si Horizon zahrálo co nejvíce lidí, a Switch jim umožní rozšířit základnu hráčů pro jejich hru. Je tedy zvláštní, proč nevyjde i pro Xbox? Na to James Windeler také odpověděl. A dle jeho slov se nyní soustředí na PS5 verzi, ze které chtějí vytáhnout co nejvíce, a dosud nemá žádné informace o Xbox verzi.

Reakce Trailer

Musím říct, že nejsem nějaký fanoušek Lego her a vlastně mě tolik nikdy netáhly. Lego Horizon se však vydává trošku jiným směrem, než jsme u jiných kostičkových her zvyklí. Úhel kamery je podobný například Diablu a aspoň z ukázek usuzuji, že se vsází především na akci. Samotná hratelnost se také dost liší od všeho, co znám. Prostředí je kompletně z lega. Nechybí ani typická pestrost barev, která je pro Horizon sérii typická, a to nepíšu o nádherné grafice. Humoru je v traileru opravdu dost. Vývojáři nechtějí udělat ze hry parodii a sám musím říct, že to na parodii opravdu nevypadá. Spíše se přikláním ke komedii. Sérii Horizon úplně nemusím. Mám však rád první díl a myšlenka tohoto Spin-offu je mi moc sympatická. O hře opravdu začínám přemýšlet a určitě si ji zařadím do mé sbírky. LEGO Horizon Adventures se podle ukázek od svých vrstevníků dost liší, ať už stylem humoru nebo hratelnosti, což já rozhodně uvítám.

LEGO Horizon Adventures vyjde na konci tohoto roku pro PlayStation 5, Nintendo Switch a PC.


Přejít nahoru