Oznámen Chernobylite 2: Exclusion Zone + Trailer

Série Stalker není jediná, která v budoucnu dostane druhý díl. Na scénu se opět vrací studio Farm 51 s pokračováním post-apokalyptického survival sci-fi hororu Chernobylite s podtitulem Exclusion Zone.

Ta přinese nově otevřený svět. S tím i nelineární vyprávění, crafting, boje a základny. Tentokrát se však bude jednat o RPG. Pokračování má rozšířit vše, co hráči mají rádi na prvním díle, ať už příběh, postavy a jejich aspekty vztahů, průzkum, zbraně a vychytávky. Boje mají být více rozmanité. Někdy je lepší si nepřítele držet od těla, a někdy jim musíte čelit. Asi velkým lákadlem je i online kooperace pro kampaň, kdy se s kamarádem můžete společně vydat prozkoumávat různé dimenze.

Příběh:

Člověk zvaný jako planewalker cestuje mezi paralelními světy, aby našel legendární, vzácný a mocný materiál Chernobylite.
Jeho úkolem je sjednotit a vést zbývající lidské přeživší a čelit hordám monster.

Trailer

Z něj mám velice rozporuplné dojmy. Druhý díl téměř v ničem nevypadá jako jeho předchůdce, a člověk bude mít pocit, že jde o úplně jinou hru. Podobnost s Metrem nebo Stalkerem je zde mizivá, a přiřadil bych ji spíše k Once Human nebo Remnant 2. Nevypadá ani tak temně a vážně. Z traileru je stále vidět, že rozpočet není úplně velký, což se projevuje také u animací. Graficky se mi zdá hra horší, ale jak to bude doopravdy, ukáže až čas. Líbí se mi hodně soundtrack. Je dost chytlavý a zde pěkně reprezentuje tu podivnost a jinakost. O Chernobylite 2 si nemyslím nic špatného. Je zatím brzy dělat závěry. Nevadí mi ani, když je hra jiná, ale zde to však působí, že jde kompletně o jinou hru.

Chernobylite 2: Exclusion Zone vyjde příští rok pro PC a nespecifikované konzole.

Zdroj: IGN


Přejít nahoru