Souhrn informací o Black Myth: Wukong.

Vydání Black Myth: Wukong už je za rohem. Já sám se o hru až do vydání naprosto úžasného launch traileru vůbec nezajímal, jelikož jsem vůbec netušil, o co vlastně půjde a co od toho čekat. Ačkoli stále nevím, jestli mě hra nakonec bude bavit, rozhodl jsem se sepsat krátký souhrn informací, které vám dají nějaké základní info.

V říjnu roku 2020 čínské studio Game Science, které předtím stálo za strategickou hrou Art of War: Red Tides, oznámilo svou novou chystanou hru Black Myth: Wukong. Kromě traileru byl vydán i 13 minut dlouhý gameplay, který hráče ohromil a zaujal především grafikou. O titulu se díky tomu mluvilo jako o pravém next-gen.

Gameplay:

Ačkoli se může zdát, že Black Myth: Wukong je další „fromovka“, vývojáři o hře mluví jako o akčním RPG. Ano, hra má být těžší, ale zároveň se nemá jednat o nic extrémního. Přesto tady menší podobnosti jsou. Pokud zemřete, přijdete o body. Životy si doplníte u chrámu. Dále je potřeba využívat klasické úhyby a úskoky a zároveň si dávat pozor na staminu, jak to známe právě např z Dark Souls. Titul má však nabídnout několik věcí pro vaše ulehčení, jako jsou různé transformace, kouzla, a nebude vás tolik trestat. Samotné transformace mají nové sady kouzel a dokonce i dodatečné životy. Váš herní styl si lze přizpůsobit výběrem talentů, které vylepší vaši sílu a dovednosti. Díky tomu všemu si hráči mohou více užít i samotný příběh. Já to vidím tak, že podobně jako u Stellar Blade je Wukong spíše inspirovaný souls hrami, ale jde si svou vlastní cestou.

Dle videí si hráči mohli všimnout otevřenějších lokací, a nabízí se otázka, jestli se jedná o open world. Ačkoli lokace mohou občas působit více otevřeně a dokonce se v nich objevují i nepovinní bossové, přesto se má jednat o lineární hru zaměřenou na příběh. Open world tedy čekat vůbec nemáme.

Příběh:

Wukong se vydává na cestu, aby se dozvěděl více o světě a jeho pravdách. Cesta však nebude jednoduchá a bude u ní muset čelit různým nebezpečným a lstivým nepřátelům, kdy každý z nich má své motivace, osobnost i původ. Děj se hodně opírá o čínskou mytologii.

Celá hra je inspirovaná čínským románem Cesta na západ, který byl poprvé vydán v 16. století. V něm se vypráví příběh o králi opic jménem Sun Wukong. Jedná se o opravdu dlouhý příběh.
Tato kniha měla velký vliv na zábavný průmysl. Byla inspirací nejen pro několik televizních adaptací, ale zaujala také herní svět. Přesněji lidi ze studia Ninja Theory, kde vznikla úžasná a nedoceněná hra jménem Enslaved: Odyssey to the West, kterou velice doporučuji.

A co fyzické kopie?

Hru budete moct zakoupit pouze digitálně. Fyzická kopie sice vyšla pro sběratelské edice, ale v nich najdete pouze kód bez disku. Studio pro ně nemělo dost peněz. Tento problém však chtějí vývojáři řešit a fyzické kopie tak obstarat do budoucna. Nám nezbude nic jiného, než doufat, že se tak skutečně stane.

Začátkem srpna byl Black Myth: Wu Kong konečně dokončen a zahrát si ho budete konečně moct už 20. srpna na PS5 a PC. Xbox hráči si budou muset ještě počkat.


Přejít nahoru