Tvůrci Little Nightmares, Tarsier Studios, představili svou novou hru Reanimal!

Na začátku tohoto měsíce nás tvůrci série Little Nightmares lákali na jejich novou hororovou hru, kdy nám byl představen i teaser trailer. V tu dobu nebyl znám ani název titulu, a na více informací jsme si tak museli počkat do 20. srpna. Nyní již víme, že nová hra se jmenuje Reanimal a půjde opět o hororovou plošinovku ve stylu Little Nightmares, ale tentokrát s možností kooperace s jiným hráčem.

Nový příběh klade důraz především na napětí a hustou atmosféru. Zavede nás na pekelný ostrov, z kterého musí utéct dva sourozenci. Ti se dobrovolně rozhodli projít peklem, aby zachránili své zmizelé přátele. Aby přežili, musejí spolupracovat a vsázet převážně na svůj rozum.

Vydat se na cestu je možné buď sám nebo v lokálním koop režimu s kamarádem, se kterým
budete prozkoumávat jak na vodě, tak na souši. Těšit se můžete na fascinující svět. Odhalte různá tajemná místa, z nichž má každá svůj vlastní příběh.

Trailer

Jsem rád, že Tarsier Studios neopustilo svůj původní styl a pokračují v tom, co jim opravdu jde. Her, jako je Little Nightmares, je bohužel opravdu málo, a proto jsem rád za každou podobnou hru.
Opět se vrací malé děti s maskou coby hlavní postavy, na což už jsme zvyklí, a to včetně typického tmavého a atmosférického modrého filtru. Jak už název napovídá, hlavní roli zde hrají zvířata jenž jaou poněkud přetransformovaná. Těch jsme na obraze viděli dost, ale žádný z nich nedostal velký prostor, takže pořádně nemůžu zhodnotit jejich design. Ale jak známé vývojáře, můžeme očekávat děsivé a vzhledově propracované stvůry. Jen doufám, že následující trailery nám neukážou všechny druhy nepřátel. Co musím pochválit, jsou zvuky jejich skřeků.
Co-op může spoustu hráčů potěšit, ale stejně jako u chystaného Little Nightmares 3 se bojím špatně zpracované AI, která nebude poslouchat tak, jak by měla, a člověk si hru užije jen v kooperaci. Snad se nic takového nestane.
Dle začátku a konce traileru je možné, že už nepůjde úplně o němou hru, jelikož jsou zde slyšet hlasy zřejmě jednoho z hrdinů.
Bude dost zajímavé vidět, jak nová hra od Tarsier Studios bude konkurovat Little Nightmares 3, jenž tentokrát bude od jiného studia. Podobná situace je u Don’t Nod s jeho Lost Records s Life is Strange.
Reanimal vypadá opravdu skvěle a rozhodně se už teď jedná o mou nejočekávanější hru.


Přejít nahoru