Souhrn informací: Astro Bot

Už v pátek 6. září vychází očekávaná a plnohodnotná plošinovka Astro Bot. Tento robůtek se pomalu stává neoficiálním maskotem pro PlayStation. Jeho historie začala v roce 2013, kdy si hráči na PS4 mohli zkusit hru nazvanou Playroom. Jednalo se o takového předchůdce série Astro Bot a měl demonstrovat ovladač DualShock 4 a kameru.

V roce 2016 se z roztomilého robůtka stala plnohodnotná herní postava, která v PlayStation 4 VR demonstrovala potenciál virtuální reality. Při vydání PS5 v roce 2020 jsme díky Astro Playroom mohli zjistit sílu nového PS ovladače DualSense, jenž nás jeho funkce měly více vtáhnout do her. Astro tak po celou dobu sloužil jako průvodce novými technologiemi.

Díky jeho oblíbenosti se tak vše mění a o 4 roky později konečně dostáváme jeho plnohodnotný titul.

Konečně velká hra!

Team ASOBI, vývojáři stojící za touto mini robot sérií, nám přináší dosud jejich největší titul, na kterém pracovalo 60 lidí celé 2 roky. O jak velký titul tedy půjde a na co se v pátek můžete těšit?

Pro fanoušky češtiny si Česká pobočka Sony přichystala českou lokalizaci. Titul je svou přístupností vhodný opravdu pro každého.

Aby hra zůstala svěží a zábavná po celou dobu, nabídne vám 15 hodin zábavy. Vaším úkolem je po cestě zachránit až 300 robotů. Vývojáři však nevěří, že by tohle vůbec nějaký hráč zvládl při prvním hraní. Astro Bot tedy nabízí i znovuhratelnost.

Plošinovky jsou především o úrovních. Zde se můžete těšit na více než 80 různorodých úrovní. V nich se utkáte přes 70 druhů nepřátel. K tomu vám pomohou 15 nových schopnosti pro Astra. Všechny úrovně jsou rozdělené do 6 galaxií. Na konci každé galaxie se utkáte s bossem. Pokud jste si Astro Playroom oblíbili i kvůli skvělé haptice, tak i zde se na ni bude klást důraz.

Astro Bot jako průvodce historií PlayStationu.

Astro je vlastně takový herní multiverse. Díky němu se setkáte s více než 150 známými postavami z historie PlayStationu. Viděli jsme doposud ty nejznámější za posledních 10 let, jako např. Kratos, Aloy nebo Nathan Drake.


Přejít nahoru