Tip na hry ve slevě

Je to pár dní, co jsou venku Halloweenské slevy zaměřené přímo na hororové kousky, což je můj obor. Já se však rozhodl vybrat pár her ještě ze starších slev, které potrvají do 26.10.2023. Snažil jsem se vytvořit bohatší výběr žánrů. Snad se vám bude seznam líbit a něco si vyberete.

Batman: Return to Arkham

Blíží se Halloween a je čas vymyslet vhodný kostým. Velkou inspirací by mohla být pro vás graficky vylepšená kolekce Batman: Return to Arkham, kde naleznete první dva díly z trilogie. Koridorovější Batman: Arkham Asylum, ve kterém musíte dopadnout Jokera a zastavit jeho skryté bomby v Gotham City. V Batman: Arkham City se vymaníme z koridoru a podíváme se do otevřeného světa, respektive navštívíme část zchátralého Gothamu, který slouží pro obyvatele Arkham Asylum. Zde musí Batman zastavit Huga Strange a jeho tajemný protokol 10. Pokud rádi hrajete za hrdiny a aspoň někde můžete nastavit spravedlnost, teď máte možnost za pouhých 197 Kč.

God of War 3 Remaster

Z hrdiny na antihrdinu. Pokud si chcete vybít zlost po náročném dni nebo jen nemáte rádi bohy, určitě vás potěší sleva na remaster God of War 3. Kratos si jde definitivně vyřídit účty za jejich manipulaci, lži, podvody a bolest, kterou za svůj život způsobil. Zahrajte si jednu z nejlepších Hack and slash her plnou úchvatných bossů, hromady nepřátel a zbraní, které můžete vylepšovat. Hra není vhodná jenom pro hromotluky, ale budete muset zapojit i hlavu. Pokud máte rádi Crashe, Spyro nebo Ratcheta, určitě budete ve výhodě, jelikož hra obsahuje i platforming.Nyní můžete mít hru za 264 Kč.

Fort Solis

Tento nový kousek vyšel teprve nedávno. Jedná se o příběhový walking simulator zasazený ve vesmíru. Inženýr Jack Leary zachytí poplašnou zprávu z tajuplné základny Fort Solis sídlící na Marsu. Když však dorazí na místo, nikdo nikde není. Jack tak musí zjistit, co se na základně stalo.Fort Solis patří mezi ty pomalejší hry, které spoléhají na atmosféru a příběh hry.Letenka na Mars stojí nyní pouze 559 Kč.

Life is strange: Remaster

Další klidnější příběh nás zavede zpět do našich školních dětských let, jen s rozdílem, že umíte ovládat čas. Jak naložit s takovou mocí? Využít ji na zlepšení vašeho vztahu s nejlepší kamarádkou, kterou jste kdysi opustili? Zachránit život sebevrahovi?Příběh je dost tajuplný, ale zároveň přes vás provede tunu emocí, jako je hněv, zloba, strach, odpor, štěstí, láska, smutek, naděje, zoufalství, radost, lítost, odpor, euforie, nuda, překvapení a nenávist.Pokud se rádi emočně mučíte, tak tohle vše můžete mít za 524 Kč.

Syberia: The World Before

U pomalejších her ještě chvíli zůstaneme. Pro milovníky adventurních puzzle her je tady čtvrtá Syberia. Příběh sleduje dvě hlavní postavy ve dvou časových rámcích. Pianistka Dana Roze zažívá příšernou dobu druhé světové války v roce 1937 ve fiktivním městě inspirovaném Českou republikou, Švýcarskem a Rakouskem a snaží se najít cestu k lepšímu životu. Kate Walker (hlavní protagonistka Syberia série) se snaží vypátrat, kdo Dana Roze je, protože tyto dvě ženy silně něco spojuje. Zjistit co nebude jednoduché, jelikož na vás čekají zábavné, ale i dost zapeklité hádanky. Syberia sází hodně na příběh, který si můžete vychutnat s českými titulky a to pouze za 594 Kč. Není nutné znát předchozí díly, protože hra stojí sama za sebe. Pokud vás však zajímá předchozí děj, můžete si udělat menší rekapitulaci, kterou naleznete ve World Before.

Tormented souls

Opět nic akčního, ovšem u této hry si rozhodně neodpočinete. Jedná se o old school survival horor, který vám zadarmo rozhodně nic nedá. Čekají na vás těžké hádanky, smrtící nepřátelé a hromada děsu. Hlavní postava Caroline obdrží dopis, kde se dozví o údajném zmizení dvojčat. Vydává se tak najít odpovědi do opuštěné nemocnice, čehož Caroline bude později litovat. Z vyšetřování se stane boj o svůj život. Tormented Souls je inspirován hrami jako je Resident Evil nebo Silent Hill. Útěk z nemocnice vás bude stát 187 Kč.

Vampyr

Od tvůrců Life is Strange přichází příběhové RPG, ve kterém se chopíte role doktora Jonathana Reida. Ten se nedobrovolně stal upírem a bude muset bojovat proti svému přesvědčení a přísaze doktora, který slíbil, že bude lidem pomáhat a zachraňovat. Jelikož je hlad neodolatelný, Jonathan bude muset zabíjet, aby mohl přežít a nadále bojovat s jinými monstry. Vy se tak musíte rozhodnout, koho zachránit a koho nechat zemřít. Hra je plná dialogů, nabízí možnost vylepšování postavy, bojů s bossem a spoustu vedlejších úkolů. To vše za 189 kč.

Call of cthulhu (2018)

Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn“.

Fanoušci Lovecrafta jistě vědí.Call of Cthulhu z roku 2018 sleduje příběh Edwarda Pierce, který je požádán, aby znovu otevřel případ týkající se Sary Hawkins. Edward nemá na výběr, jelikož kvůli nedostatku případů a jeho neustálému utápění se v alkoholu mu hrozí, že přijde o práci. Vydává se tak na ostrov rybářů, který mu navždy změní život. Jak dopadne osud Edwarda, je pouze na vás. Jedná se o adventuru s RPG prvky, kdy máte občas možnost splnit úkol více způsoby. Vaše rozhodnutí bude mít vliv na konec hry. Fanoušci Lovecrafta se dočkají tří monster z Cthulhu světa. Hra obsahuje české titulky.Pro přivolání velkého Cthulhu musíte obětovat 117 Kč.

Martha is dead

Teď trochu vážně. „Martha is Dead“ je temný psychologický thriller, který se odehrává za druhé světové války v Itálii v roce 1944. Hra se zabývá problematikou psychických poruch.Příběh se točí kolem spirály šílenství, kdy nebudete vědět, co je realita a co pouhá fikce.Hra na Playstation je z části cenzurovaná. Máte sice možnost si vybrat, jakou verzi si přejete hrát, ale i ta necenzurovaná verze je lehce upravená oproti tomu, jak byla původně zamýšlena.Pokud se rádi zabýváte těmito velmi vážnými tématy, určitě doporučuji ji vyzkoušet. „Martha is Dead“ teď seženete za 474 Kč.

Quake 2 Remaster

Zapomínat nesmíme ani na hráče old school her. Pro ně je tu tentokrát remaster hry Quake 2. Ten vyšel 10. srpna a už teď si ji můžete pořídit za 95 Kč.

Turok 1 a 2

Dále se opět setkáváme s naším indiánským lovcem mimozemšťanů a dinosaurů. Stejně jako minule si můžete v balíčku koupit oba dva díly za 212 Kč.

Ale pokud už vlastně jeden z těchto dvou dílů nebo se vám líbí pouze jeden z nich, máte možnost si každý díl koupit zvlášť za 142 Kč.

The House of the Dead: Remake

A zakončíme to opravdovou raritou. Kdo z vás si pamatuje kolejnicové střílečky, kde vaším úkolem bylo nasbírat co nejvíce bodů za zabití nepřítele? Pokud si chcete zavzpomínat na staré časy s vaší laserovou zbraní, čeká na vás krvavá vyvražďovačka zombie v remaku House of the Dead. Ten poprvé vyšel v roce 1996 a díky moderní předělávce si ho můžete zahrát v hezčí grafice a lepším dabingem.


Přejít nahoru