Slitterhead je nový horor od tvůrce Silent Hill a Siren série

Nový projekt od Keiichira Toyamy, otce série Silent Hill, Siren a Gravity Rush, byl poprvé představen na Game Awards v roce 2021, kde byl zveřejněn první trailer. Později byl vydán vývojářský deník, který ukazoval pouze ranou verzi hry, a poté o ní dlouho nebylo nic slyšet.

Nejdříve si něco málo řekněme, co zatím o hře víme, čehož vlastně není mnoho.
Na rozdíl od survival předchůdců to zatím vypadá spíše na akční horor.
Město je zamořeno humanoidními parazity, kteří vás přimějí vyjít do ulic a tyto stvůry vyhubit. Podle všeho se dočkáme i magie. Alespoň to lze vyčíst z traileru, jelikož bližší informace stále nemáme, což by se mohlo změnit tento rok.

Podle tvůrců je rok 2024 velice důležitý pro jejich budoucnost, a rádi by mu čelili s nadšením.

Nezbývá tak nic jiného než trpělivě čekat na další informace, které by mohly brzy přijít.

Reakce na trailer

V úvodu stojí, že Keiichiro Toyama se vrátil k hororům, aby čelil nové výzvě v tomhle žánru. Můžeme mu tedy fandit a držet palce. Trailer je zřejmě CGI, nebo alespoň z části, jelikož to vypadá, že se v něm ukazuje i gameplay. Grafika nepatří mezi špičku, což mi zde vůbec nevadí, protože ta vizuální špinavost se do prostředí krásně hodí. Trochu horší to je s animacemi, které už jsou kostrbaté a zastaralé, ovšem stále se jedná o starou ukázku, která pravděpodobně pochází z rozpracované verze a dnes už může vypadat úplně jinak. Na co si však vývojáři dali záležet, jsou monstra ve formě lidských parazitů, které jsou zpracované až nechutně dobře. Paraziti jsou vždy odporná stvoření, a je jedno, v jaké hře. Z transformací lidí na pavoukovité potvory mám husí kůži. Protože se jedná o horor, můžeme se těšit na rozsekaná těla a hromadu krve. Je možné zahlédnout postavu, která mi evokuje hlavního hrdinu z GhostWire Tokio, a to především uniformou a magií, jenom s rozdílem, že monstra budeme rozsekávat pěkně zblízka. Zřejmě se bude jednat o hlavního protagonistu.
Trailer na mě dost zapůsobil. Těším se, co nám přinesou dále. Silent Hill 1 a série Siren i jeho reimaginace jsou dnes stále opravdu děsivé a povedené horory, takže věřím, že zde to nebude jinak, i když kvůli akci počítám s trochu menší desivostí, což mi nevadí, protože u hororu mi jde hlavně o zpracování nechutné atmosféry.


Přejít nahoru