„Martha is Dead“ se dočká filmové adaptace

Dalšího dost zajímavého filmového zpracování se dočká psychologický thriller Martha is Dead. Oznámení přišlo od LKA, tedy od samotných autorů hry.
Příběh se zaměřuje na mladou dívku Giulii v období druhé světové války, která najde svou utopenou sestru. Aby zjistila, co se stalo, převezme identitu své mrtvé sestry a stane se tak Marthou. Giulia však trpí psychickou nemocí, která později způsobí problém rozeznat realitu od fikce, což zkomplikuje její vyšetřování i psychické zdraví samotné. Jedná se o detektivku s lehkými hororovými prvky a dospělým příběhem. Tvůrci chtějí upozornit na závažnost psychického zdraví.

Ke zprávě se vyjádřil i režisér hry LKA studia Luca Dalcò. Tem sdílel své velké nadšení z filmového zpracování. Jedná se o jeho splněný sen. Na filmu bude pracovat Studios Extraordinaires, se kterými bude Luca spolupracovat. Podle tiskové zprávy by se mělo jednat o přesnou adaptaci, ale to je zatím vše, co doposud víme.

Já osobně se z nadšení Luca Dalcò nedivím, jelikož při hraní „Martha is Dead“ jsem sám měl pocit, že díky hratelnosti a výpravě sleduji skutečný umělecký italský film, a tehdy mě dost zajímalo, jak by taková adaptace reálně vypadala. Osobně nemám moc rád filmy podle her, jelikož je mám vždy za pouhé dojení značky, která své kvality na filmová plátna nedonese. Tady mám však opačný pocit a přeju si, aby pomocí filmové adaptace tvůrci své poselství o psychických nemocích rozšířili i jinde než pouze v herním světě. Proto doufám, že se projekt povede a bude přinejmenším stejně dobrý jako herní zpracování.

Martha is Dead je nyní ve slevě za 314 Kč.

Herní trailer


Přejít nahoru