Alan Wake 2 je nejrychleji prodávanou hrou od Remedy + Propouštění v Eidos Montreal

27. října vyšel dlouho očekávaný Alan Wake 2. U hráčů i kritiků hra uspěla a stejně se jí dařilo i na Game Awards, kde značka dostala hned několik ocenění. Jednou z nich je například za nejlepší příběh. Jak se hře daří v prodeji?

Ačkoli Alan Wake 2 vyšel pouze digitální formou, nezabránilo to velkému prodejnímu úspěchu. Od října do začátku února se prodalo 1,3 milionu kopií a zároveň se jedná o nejrychleji prodávanou hrou od Remedy, která se nyní chlubí finančními výsledky. Zdá se vám něco málo přes milion, jako ne moc uspokojivé číslo? Je nutné také zmínit, že projekty od Remedy jsou dost specifické, umělecké a nejdou na ruku mainstreamu. Vývoj i marketing se zaplatil. Studio je s těmito výsledky dost spokojeno a doufá, že prodeje dále porostou. Jejich poslední akční hra Control dohromady prodala 4 miliony kusů, kdy její start nebyl tak dobrý jako právě u Alan Wake 2. Ten za 2 měsíce prodal o 50 % více kopií než Control za celé čtyři měsíce.

Focus a změna jména

Focus Entertainment bude měnit své jméno

Francouzský vydavatel Focus Entertainment je s námi od roku 1996. Společnost, kterou můžete znát díky vydaným hrám jako Plague Tale, Evil West, Atlas Fallen a nedávno vydávanou hru Banishers od Don’t Nod, si bude opět měnit své jméno na PulluP Entertainment.
Původně se společnost jmenovala Focus Home Interactive. Pod tímhle názvem je známé svého založení až do roku 2021, kdy přešlo na současný název Focus Entertainment.

Změna se netýká pouze jména, ale i na nového generálního ředitele, kterým teď bude Geoffroy Sardin, a dále na restrukturalizaci, kdy se divize rozdělí na tři části.

První divize zůstane u vydávání her.

Druhá divize se zaměří na retro hry a navazování spolupráce s nezávislými vývojáři.

Třetí divize se zaměří na svá vlastní studia, do kterých patří Deck13 (Atlas Fallen, Surge 1 a 2), dále Leikir Studio (Metal Slug Tactics) nebo Streum On Studio (Space Hulk: Deathwing).

28 února budou akcionáři schvalovat nový název společnosti.
Od 1. dubna 2024 budou tyto tři divize sloučeny pod novou zastřešující značku: PulluP Entertainment.


Přejít nahoru