Co je Withering Rooms?

Je 2,5D side-scrolling RPG horor, který čerpá inspiraci z Roguelike, Soulslike, ale také ze survival hororů. Hlavním prvkem je procedurální generování lokací, respektive děsivých sídel. Navštívíte hrobky, bludiště živých plotů, jeskyně, kostely a ruiny ležící za jejich branami. Setkáte se s různými lidmi, z nichž každý má svou motivaci a plány. Skupinu tvoří lháři, obchodníci a vaši podivní přátelé. Velkou roli bude hrát i vaše vybavení. Musíte si tak vytvořit dokonalou sestavu zbraní, magických artefaktů a kouzel.

Mladá Nightingale musí uniknout z Viktoriánského sídla Mostyn House dříve, než ji ovládne. To však nebude jednoduché, jelikož se sídlo každou noc mění a v cestě ji budou stát šílenci se sekerami, lstivé čarodějnice, nemrtví a neviditelní duchové.

Withering Rooms dříve vyšlo na PC v podobě Early Accessu. Vývojáři také nastínili vývoj na nespecifikované konzole. Nyní však už konečně víme, že hra vyjde na PlayStation 5 a Xbox Series X/S už 2. dubna prostřednictvím digitální distribuce, ale dočkáte se také fyzické verze. Ta vyjde o měsíc později, a to přesně 5. května.


Přejít nahoru