Rady a tipy od hráčů pro hráče

Prostě souhrn nevyžádaných rad od nás pro Vás 🙂 

Jak propojit dva účty

PS4 – Oba si založíte svůj vlastní účet, na svoje jméno, email atd. a každý si ve svém Playku oba účty aktivuje. Takže na svém PSku máte svůj účet a účet toho druhého. Pak on na svém Playku nastaví v nastavení Tvůj účet jako primární a ty ve svém Playku jeho účet jako primární. Je důležité tohle dodržet! Ve svém Playku musíš mít nastavený jako primární účet účet toho druhého!

PS5 –Nastavení – uživatelé a účty – jiné – sdílení konzole a hraní offline – povolit

Pak stačí jít vždycky do účtu k tomu, kdo vlastní hru a dát si ji jenom stahovat. Ona se stáhne do Playka a můžete jí pak klidně hrát na svém účtu. Takže pod svým jménem a svými trofejemi. A on to samé. Jen musí být obě playka připojená k internetu. A u PS4, když si jdete do knihovny, k tomu druhému pro hru, tak v ten moment kamaráda odhlásíte, pokud je zrovna přihlášený k účtu. Takže je dobré ho o tom informovat! PS5 tohle neděla. 

PS5 –Nastavení – uživatelé a účty – jiné – sdílení konzole a hraní offline – povolit

Pár důležitých rad – Propojte si účet jen s někým komu důvěřujete! Oba se totiž dostanete k citlivým údajům toho druhého. K uložené kartě, ke konverzaci, dotyčný Vám může účet odcizit atd. Neberte tyhle věci na lehkou váhu! Jako správci skupin jsme tohle řešili užhodněkrát. Hlavně u bývalých partnerů. 

Jak reklamovat PlayStation, ovladač, sluchátka? Zkrátka cokoliv od Sony.

Úplně nejlépe uděláte, když vynecháte prostředníka (čili místo, kde jste danou věc koupili), zabalte ji, přidejte do krabice fakturu a krátký vzkaz (klidně psaný rukou) co té věci je a pošlete to rovnou do servisu SONY. 

Ano, je to bez problému! Ano, je to lepší, než když se v tom budete šťourat samy, když je ta věc ještě v záruce. 

ADRESA:
Servisní centrum s.r.o.
Drahobejlova 2391/13
19000 Praha 9 – Libeň
Tel.: 272 650 240 
E-mail: info@sony-servis.cz

Jak mít svůj účet aspoň trošku v bezpečí

Všichni máme svoje účty rádi, to je jasné. Některé mají hodnotu desetitisíců a dokonce se nebojím říct, že i statisíců. Proto se k němu taky tak chovejte.

  • V první řadě mějte pořádné heslo. 12345, 00000, qwert, 54321 a podobně není pořádné heslo. To by mělo obsahovat velké a malé písmeno, číslo i speciální znak (*&%@$)
  • Neklikejte na každou blbinu co Vám přijde do zprávy. Ne, opravdu Vám nepíše nadržená dvacítka s velkýma prsama, co si chce zahrát Apex a pak si dát sex po telefonu 😉 Nejlepší je, když si nastavíte v soukromí, že Vás mohou kontaktovat jen přátelé a máte klid.
  • Když Vám přijde email od Sony, zkontrolujte adresu. A opravdu nikomu neposílejte jakékoliv svoje údaje. Sony po nikom nic takového nechce.
  • A teď to nejdůležitější! Mějte dvoufázové ověření! Opravdu! V dnešním století a informační společnosti je snad pomalu hřích ho nemít! Pokud nevíte jak ho nastavit, tak tady je návod:
    PS4 – Nastavení – správa účtu – informace o účtu – security – 2 step verification
    PS5 – Nastavení – uživatel a účty – účet – zabezpečení – dvoufázové ověření 

Když už se bohužel stane, že Vám účet někdo ukradl, nezoufejte. Volejte na podporu, vše se dá řešit.

Jak si stáhnout screeny z appky

Dneska už je to opravdu jednoduché. V appce si nastav, že chceš, aby se Ti do ní poslední udělané screeny ukládaly.

Jdi v appce do nastavení (takové to ozubené kolečko) – správa konzole – snímky – tam nastav „automatické nahrávaní zapnuto“. A v tenhle moment máš z půlky vyhráno. Od teď se Ti každý screen co uděláš na 14 dní uloží v appce.

Kde je hledat? Na hlavní ploše dole vedle tašky Store je ikonka ovladače u čtverečků, tak na ní klikni. Nahoře pak najdeš hry a snímky. Klidni na snímky a tam je všechny najdeš. 

Pokud bys hledal snímek starší než 14 dnů, musíš ho nejprve otevřít v PlayStationu, kliknout na něj, vybrat možnost poslat do do aplikace a on se tam zase objeví. 

Jak si v appce změnit barvu

Ano, appku si můžeš změnit do barvy podle svého Dualsense. 
Běž do nastavení (takové to ozubené kolečko), najdi „Aplikace PlayStation App“ a tam klikni na vzhled a můžeš vybírat. 
Je tam tmavý a světlý režim a pak barvy Starlight Blue, Nova Pink, Cosmic Red, Galactic Purple a Midnight Black. 

Mám mít Playstation na stojáka nebo na ležato?

My víme, na internetu běhá informace o tom, že Playko nesmíte mít na stojáka, ale musíte ho položit. A asi je na čase se k tomu vyjádřit, jinak se tenhle hoax bude pořád šířit dál. 

Dali jsme si čas, projeli informace a všechno je to jeden článek, který kopírují média jak na běžícím pásu a hlavně nezapomínají na slova jako „údajně“ apod. To jsou přesně ty slova, co použijí novináři, aby byli chráněný. Nikdo k tomu totiž žádný přímý zdroj a ani důkaz nemá. Členové Bandy se poptali i v servisu našich známých a světě div se, nejčastěji tam končí PS5, které mají v háji mechaniku nebo hdmi, ale prostě nic způsobené tím tekutým kovem. Také jsme nedohledali hráče, kterému by se to stalo.

Za nás je to tedy super nápad Youtubera, který potřeboval sledovanost, lajky apod. A spustit tak lavinovou reakci . Herní magazíny to zase mají kvůli proklikám.

Tím netvrdíme, že se to vůbec stát nemůže, třeba na světě existuje člověk, který měl smůlu. Ale spíš se Vám prostě stane, že Vám odejde mechanika. 
 
Dejte si Playko jak chcete, ale my ho normálně máme na stojáka. Zrzava gamerka i Tommy dokonce od day one a jsme úplně v pohodě.
 

Vyplatí se kupovat stojánek s větrákem?

Ne! Jednoznačně ne. Pokud se Vám ty stojánky líbí, tak si to samozřejmě kupte, ale jinak je to jen další věc jak z Vás zbytečně vytáhnout peníze. PlayStation je navržený tak, že se umí chladit sám. Nepotřebuje k tomu žádný větráček. Pokud ano, tak je problém spíše jinde:

  • dejte PlayStation na jiné místo, musí mít okolo sebe prostor. Nenechávejte ho v poličce u televizního stolku, ale nahoře. Nemějte ho ani blízko ke stěně,
  • možná potřebuje Váš miláček vyčistit. Sundejte kryt a něžně mu pomozte od prachu,
  • pokud ani jedna věc nepomohla a pořád se přehřívá, pošlete to na reklamaci. Pokud v záruce není, dejte ho do servisu. 
BANDÍ VYCHYTÁVKY

V této sekci najdete mnoho věcí, které Vám mohou usnadnit herní život.

ČLÁNKY

Informace a tipy ze světa PlayStation. 

BANDÍ OBCHOD

Chceš být hrdým majitelem našeho merche? Koupí nám pomáháš udržet web bez reklam a kupovat dárky do soutěží v naší skupině. 

HeroHero

Podcast a další informace ohledně platformy HeroHero. 

Momentálně v řešení.

The night is dark and full of terrors... Play on the PlayStation!
Přejít nahoru