Project Birdseye je roguelike spin-off k Callisto Protocol

Asi jsem dlouho neviděl spin-off ke hře, která by se od původní hry tolik lišila. Většinou nám vývojáři přinesou nový díl z nějaké známé série, kde hrajeme za někoho jiného, ale v základu se jedná o tu stejnou hru. Zde se mění úplně vše. Jak vizuál, tak hratelnost.

Studio Striking Distance nám přináší novou hru s pracovním názvem Project Birdseye, na kterém začali pracovat minulý rok. Jedná se o Rogue-Like akční střílečku zasazenou do světa Callisto Protocol, která se bude odehrávat i ve stejné lokaci, tedy ve vězení Black Iron. Autoři chtějí svět Callisto Protocol rozšířit a to zřejmě různým způsobem. Chtějí vytvořit hru, která sice nebude snadná, ale bude lehčí ji uchopit. Vedle tohoto menšího a levnějšího projektu vzniká také další AAA hra.

Project Birdseye je rychlá akční střílečka, kde budeme muset bojovat s monstry a získávat lepší obleky, zbraně, vylepšovat schopnosti a hlavně se učit z vlastních chyb, jelikož jak už tvůrci zdůrazňují, tak se nebude jednat o snadnou hru. Přesvědčit se můžete v docela dlouhém a obsahem nabitém traileru. Velkou změnou také prošel vizuál. Z opravdu detailního a realistického grafického zpracování nás nyní čeká cel-shaded grafika. Hratelnost je zde úplně jiná, než na jakou jsme zvyklí z původní hry. Útoky na blízko vystřídali zbraně na dálku. Z komornější hratelnosti se stala neskutečně rychlá akce plná hromady monster, ať už menších nebo těch obrovských. Já osobně musím říct, že bez označení bych si nikdy nemyslel, že jde o spin-off ke Callisto Protocol. Co si myslíte vy?


Přejít nahoru