Nový Prince of Persia se jmenuje The Rogue Prince of Persia. Jedná se o roguelike hru s komiksovým vizuálem.

Na začátku dubna proletěla světem neoficiální zpráva, že se má chystat nový Prince of Persia od vývojářů z Evil Empire (Dead Cells). Ve vývoji má být již několik let a vizuál hry je inspirován francouzsko-belgickými komiksy.

A je tomu skutečně tak. Ve středu 10. dubna Ubisoft oznámil The Rogue Prince of Persia od vývojářů Evil Empire.Hra je zatím oznámena pouze na PC v předběžném přístupu, který si můžete vyzkoušet 14. května. Jedná se o 2D akční roguelike plošinovku s dost stylizovanou grafikou. Jak už od Prince můžeme čekat, tak opět využijeme akrobatické dovedností, abychom se vyhnuli pastím, překonali různorodé překážky a také slouží k přechytračení nepřátel. Opět však budeme sbírat a vylepšovat své zbraně a medailonky, které vám propůjčí různé dovednosti a umožní měnit váš bojový styl. Objevujte nové úrovně a postupujte v příběhu nelineárním způsobem. Jelikož se jedná o roguelike, určitě vás zajímá, jak si hra obhájí smrt a návrat Prince. Velkou roli zde hraje magická bula, která Prince vždy přivede zpět k životu.

Příběh se odehrává ve fiktivním hlavním městě Perské říše jménem Ctesiphon. To je napadeno hunskou armádou složenou z posedlých vojáků, kterým velí náčelník Nogai. Princ díky tajemnému artefaktu, s jehož pomocí bude vždy vzkříšen, se vydává zachránit město dříve, než bude zničeno.

Trailer a gameplay

První trailer představuje pomocí pěkně zpracovaného filmečku napadení města a následně i Prince, který zachraňuje obyvatele a kvůli tomu také zemře, jelikož se obětuje, aby zachránil dítě před záplavou šípů nepřítele. Po jeho oživení se celá scéna přepne do gameplaye, kde je hra plnohodnotně představena. Pomocí dokonale navazujících střihů jsou přestaveno několik lokalit. Animace vypadají opravdu pěkně a v pozadí hraje povedený soundtrack.Podle dostupné plnohodnotné gameplay ukázky je jasné, že hudba bude velkou doménou pro nového Prince, protože zní opravdu dobře. Také v ní můžeme vidět různé odkazy na starší díly, jako je například pití vody z fontány, jako z trilogie Písku času a nebo sjíždění po zdi do spodní lokace jako v Prince of Persia 2008.

A co Remake?

Pokud vás nebaví 2D plošinovky a ocenili byste 3D Prince v podobě oznámeného remaku prvního dílu s podtitulem Sands of Time, tak vás musím zklamat. Jelikož se jedná o nepotvrzené informace, shrnu to. Hra má být stále v rané fázi vývoje a podle všeho je kompletně přepracovaná. Tedy nové mechaniky boje, parkour i animace, ale dočkat se máme i novinek. Výraznou změnou projde i hlas Prince. Toho se má ujmout úplně nový dabér. Původní remake opět daboval Yuri Lowenthal, který ztvárnil také původního Prince ze Sands of Time, Forgotten Sands a Two Thrones.Vše, co znáte z oficiálního traileru pro remake Sands of Time, by nemělo být vůbec platné.


Přejít nahoru