Trailer na první příběhové rozšíření k Alan Wake 2 a potvrzena fyzická deluxe a limitovaná sběratelská edice.

Alan Wake 2 se konečně dočkal svého prvního rozšíření jménem Night Springs. Jak si můžete již všimnout, tak vyšel rovnou Launch Trailer a to proto, že dodatek vychází už dnes!

Seriál ožívá a to, co bylo pouze na papíře, se stává skutečností. Můžete si zahrát hned za několik postav známých ze světa Alan Wake a prožít s nimi nepochopitelné události v různých epizodách.

Co je Night Springs?

Night Springs je v Alan Wake původně hororový televizní seriál s krátkými příběhy různých postav, které zažívají děsivé události. V prvním díle AW jste mohli narazit na několik televizních epizod. Jejich nalezení sice nemělo žádný vliv na hru, ale vždy jsem každou epizodu shlédla kvůli skvělé atmosféře a zajímavému ději.

Reakce na trailer

Úvodem nás provede známá tajemná postava jménem Warlin Door včetně známé znělky tohohle hororového seriálu. Ačkoli jsem nevěděl, co od tohoto rozšíření čekat, tak jsem se paradoxně na něj hodně těšil. Trailer překvapil a možná trochu zarazil. Moje představa byla jiná než to, co jsem skutečně dostal. Night Springs bude zřejmě dle ukázky pojata trochu šílenější formou. Představeny jsou hned všechny tři hratelné postavy známé ze světa Alan Wake a Control. První z nich je Rose Marigold, což je fanynka Alana. Možná otravná postava, ale já si ji v prvním a především ve druhém díle dost oblíbil. Další je šerif Tim Breaker, jehož linka mě v základním příběhu dost zaujala. A třetí postavou je sice překvapující, ale nikoliv nečekaná Jesse Faden, která je hlavní postavou ze hry Control. Ta totiž patří do stejného vesmíru jako Alan Wake. A právě tyto linky zmíněných dvou her by se měly řešit právě ve druhém dodatku Lake House.

A to ještě není vše. Alan Wake 2 je, co se týče kvality, dost úspěšnou hrou, ale bohužel podle nedávných informací se vývoj ještě nezaplatil. Bohužel nikdo neví přesně, čím to může být. Jestli hlavním důvodem je slabá síla hororové značky nebo styl, jakým Remedy tvoří hry a vypráví příběhy? Rozhodně jedním z důvodů může být i absence fyzické kopie, kdy spousta hráčů kvůli tomu odmítli hru koupit. To se může změnit a kupní síla by se mohla zlepšit, jelikož Alan Wake 2 se dočká konečně své fyzické kopie a to hned ve dvou edicích.

Deluxe edice a limitovaná sběratelka.

Deluxe nabízí základní hru, seasson Pass, kosmetické doplňky a také kód pro první díl remaster verze Alan Wake. Prodávat se bude za 79 dolarů.

Sběratelská edice je tvořena lidmi z Limited Run. Obsahuje vše, co deluxe verze + exkluzivní sběratelskou krabici, repliku lampy v podobě anděla, který má Alan Wake u sebe. Dále obsahuje artbook nebo klíč od hotelového pokoje číslo 665, který sami ve hře navštívíte. Sami se můžete podívat.

Cena za limitovanou sběratelku – 199 dolarů.

Předobjednávky se spustí 8. června 2024

Už zbývá již mnou zmiňovaný dodatek Lake House. A o co jde?

Jak již víme, Alan Wake a Control sdílí společný vesmír. Dodatek se pravděpodobně zaměří na propojení těchto dvou her, jelikož Lake House je tajuplné zařízení u jezera Cauldron, které zřídila organizace pro různé tajné výzkumy. Něco se však nepodařilo a vy tak musíte místo prozkoumat a zjistit, o co tady jde. Do příběhu se opět vrátí Saga Anderson a Alan Wake. Jejich reality se tak opět střetnou.


Přejít nahoru