Vše, co víme o Resident evil: Death Island

Před pár dny vyšel plnohodnotný trailer na nově chystaný CGI film Resident evil: Death Island. Jedná se o páté CGI filmové zpracování, který zapadá do herní ságy a rozšiřuje jí. Death Island se odehrává rok po událostech Resident evil: Vendeta a má na ní také volně navazovat. Příběh se odehrává v roce 2015, takže předchází událostem Resident evil 7: Biohazard a Residnet evil: Village. Pro lepší orientaci si připomeneme, jaké filmy již vyšly a po jakých událostech se odehrávají.

Jako první vyšel: Resident evil: Degeneration. ( 2008)

Ten se odehrává po událostech Resident evil 4. Hlavní roli zde má Leon a Claire.

Resident evil: Damnation ( 2012 )

Odehrává se po událostech Resident evil 5 a mezi událostmi RE: Revelations 2. Opět se do hlavní role dostává Leon a tentokrát se ukáže i Ada.

Resident evil: Vendetta ( 2017 )

Po Resident evil 6. Film je víceméně spojen s šestou hrou, jelikož se Leon zde snaží vzpamatovat z událostech , jaké zažil v šestém díle. Úplně poprvé se na filmovém plátně ukáže Chris Redfield, který bude s Leonem spolupracovat a také se zde objeví zapomenutá a roztomilá postava jménem Rebecca. Tu jsme mohli naposledy vidět v Resident evil 1, kde byla jedna z vedlejších postav a Resident evil 0, což byl prequel k prvnímu dílu, kde dostala Rebbeca hlavní roli.

Resident evil: infinite darkness ( 2021 )

Rok po událostech Degeneration. Je to zároveň první film, který se vrací příběhově zpět. Tedy se odehrává ještě před druhým filmem ( Damnation) Infinite darkness tehdy vyšel na Netflix, jako seriál, ve skutečnosti se jednalo jen o rozkouskovaný film a dnes již máte možnost si ho koupit na Blu-Ray disku. Hlavní roli má zde opět Leon a vrací se i jeho kamarádka Claire.

První setkání

V Death island se úplně poprvé setkají skoro všichni hlavní hrdinové série, ( Barry zde není nebo se v traileru a v oficiálním infu vůbec nic neposlalo.) kteří budou bojovat po svém boku. Nováčkem na plátně bude Jill Valentine. Ji jsme mohli naposledy vidět v Residnet evil 5 ( 2009 ) pokud nebudu počítat reimaginaci třetího dílu. Ta byla dlouhá léta vývojáři úplně vypuštěna a ignorována, ale fanoušci si dlouho přáli její návrat.

O čem bude příběh ?

Ten nás vezme na ostrov Alcatraz. Leon S. Kennedy dostane za úkol zachránit doktora Antonia Taylora před únosci. Jeho operaci však překazí neznámá žena. Chris Redfield vyšetřuje zombie nákazu v San Francisku, kde nemůže dojít na příčinu nákazy. Všechny obeti mají však jedno společné. Navštívily ostrov Alcatraz. Chris se svým týmem se vydá ostrov prozkoumat.

A jaké hlasy se ujmou našich oblíbených a nesmrtelných hrdinů? Leon S. Kennedy – Matthew Mercer

Ten se opět vrací, aby si zopakoval roli Leona. Matt Mercer je fanoušky RE dosti oblíbený. I já musím říct, že jeho hlas skvěle sedí ke starší verzi Leona. Jsem proto rád, že ho znovu uslyším v jeho ikonické roli.

Resident evil životopis:

Residnet evil: Damnation – Leon
Resident evil: Leon
Residnet evil: Vendeta

Jiné hry:

Injustice2: Deadshot
SW: Battlefront 2: Luke Skywalker
Like a dragon: Goro Majima

Chris Redfield – Kevin Dorman
I on nedabuje svoji postavu poprvé a Chrise se ujal ve dvou dílech.


Resident evil životopis:
Resident evil: Umbrella chronicles – Chris
Resident evil: Vendetta – Chris


Jill Ventine – Nicole Tomokins
Nicole se ujala role Jill teprve nedávno a to v reimaginaci třetího dílu, její hlas uslyšíme i v Dead Island

Resident evil životopis:
Resident evil 3 ( 2020 ) – Jill
Resident evil: Village – Daniela Dinitrescu a Elena

Jiné hry:
Horizon: Forbidden west – Silga
Shadow of war – Idril

Claire Redfield – Stephanie Panisello
Stejně jako u Nicole Tomokins se Stephanie poprvé ujala role Claire teprve u reimaginaci druhého dílu.

Residnet evil životopis:
Resident evil 2 ( 2019 ) Claire
Residnet evil: Infinite darkness – Claire

Rebecca Chambers – Erin Cahill Erin bude dabovat Rebeccu podruhé. Její první role byla právě ve Vendetta.

Resident evil životopis:
Residnet evil:Vendetta – Rebecca

Jiné hry:
CoD: Black ops 2 – Chloe „Karma: Lynch
SW: The old republic – Agent Nurls Yorksin

Kdo je režisérem a kdy film vyjde ?

Film má režírovat Eiichiro Hasumi, ten dělal i na Infinity darkness, který nedopadl nejlépe. Popravdě na tom nebyla moc dobře ani Vendetta, ta ale nedostala tak velkou kritiku. Nezbývá než doufat, že Dead Island bude o něco kvalitnější, než předešlé dva díly. Filmu se máme dočkat někdy v létě. Oficiální datum pro Japonsko je 7. července 2023, zbytek světa si ještě musí počkat.

Co si o Resident evil: Death Island myslím já, jako dlouholetý fanoušek?

Od filmu téměř nic neočekávám. CGI filmy jsou sice lepší než ty hrané, ale také mají své mouchy. Degeneration a Damnation bych doporučil snad každému, kdo má rád Resident evil, ale už u Damnation šlo viděl menší pokles. Trailer ukazuje, že v Death Island bude opět zbytečně přestřelená akce po vzoru Vendetta. Bojím se absence nějaké atmosféry, horroru a strachu. Postavy nějak extra nestárnou a Jill s Claire jsou furt stejné. Dokonce mají i stejné oblečení a tvůrci nejsou schopni je obléct do něčeho jiného. Připadám si pak, že se dívám na projekt nějakých amatérů, kteří kradou jen vytvořené modely postav a jejich skin. Jill má na sobě oblečení, které nesundala od roku 98. Opět se mění obličeje postav a dabéři, co už je u série zvykem, ale tohle je jedna z věcí, které nenávidím na téhle sérii. Bojím se, že postavy zde budou pouze pro potěšení fanoušků a nebudou zde mít nějaký skutečný význam, jako to bylo i Claire v Infinity darkness, kde byla úplně zbytečně. I tak jsem na film zvědav a můžu být jedině překvapen.

Přejít nahoru