Nerdi jako ryby ve vodě aneb Playstation Banda na přednáškách na Comic Con Prague

Svátek nerdů, jak se symbolicky přezdívá tento víkend v admin týmu Bandy, nás ani letos nezklamal svým nabitým programem. Zúčastnili jsme se v sobotu 15.4.2023 a už od rána jsme nevěděli kam dřív skočit. Bohužel se nám nepovedlo dostat se do sálu na Richarda Deana Andersona, ale nenechali jsme si zkazit náladu, protože další na řadě byl Dan Fogler, kterého můžete znát v roli Jacoba Kowalského (to je ten mudla, čti nečar) 🙂 z Fantastických zvířat. A hned při jeho prvních větách jsme pochopili jak příjemný a vtipný člověk to je. Taky si připadáte jako pirát?

A jelikož jsme herní web, nesměli jsme opomenout ani přednášku Fenomén Hogwart Legacy, ta nám krásně navazovala na Dana Foglera, takže jsme si ten tématický blok opravdu užili. Přednášku vedla Nikki Severin, game developer z Bohemia Interactive. Bohužel musíme přiznat, že na nás ze začátku působila přednáška dost neprofesionálně, protože Nikki měla ve hře nižší level postavy než my a neměla ani dohraný příběh, ale nakonec nás mile překvapila, protože co nezvládla ještě projít ve hře doplňovala nadšením. Taky jsme se dozvěděli, že nejčastěji vybíranou kolejí se stal Zmijozel. Probralo se i pár nesmyslů jako zachraňování kouzelných tvorů, které následně prodáte a nebo věta hrdiny: ,,Tady to vypadá nebezpečně, měl bych se připravit,“ i když vstoupí do jeskyně u které jasně vidíte, že nikam dál nevede. Velmi diskutovaným tématem byla i nepřítomnost Famfrpálu, který podle názoru diskutujících tvůrci odstřihli kvůli penězům.

Během dne jsme stihli ještě mnoho přednášek, z těch vybraných například Červený trpaslík- televizní legenda, kterou jsme bohužel opustili, protože sály jsou malé a tento sci-fi sitcom z roku 1988 má stále tolik fanoušku, že se návštěvníci nevešli ani do sálu a bohužel se ti, kteří se tam dostali, tak moc mačkali, že jsme tam nebyli schopný vydržet. Tyhle malý sály, to je asi největší mínus Comic conu v Praze. Na Thai-pop Divnej a Dobrej, si zašel Tommy a okomentoval přednášku slovy: ,,Některé klipy byly opravdu tak divný, že se nešlo přestat smát.“Já jsem zatím byla na Dolores Umbridgeová: Sladká katastrofa od Petry Pidimové, kde jsme se dozvěděli životopis této nenáviděné postavy ze světa Harryho Pottera. Jack O´nell a popkultura, byla bohužel přednáška, která Tommyho na celém Comic Conu zklamala nejvíc. ,,Jednalo se pouze o videa seskládané z vtipných hlášek převážně O´neilla a zbytku SG-1 bez doprovodných komentářů a prostě mě to nezaujalo, vybral bych jiné.“ Nakonec u mě zvítězila přednáška Doktor Who a kouzlo vedlejších postav od Terezy Kašpárkové. Opět mi připomněla postavy, které jsme viděli jen párkrát, ale i tak v nás zanechali vzpomínky a zformulovali vlastně celou slavnou postavu mimozemšťana, co zachraňuje lidi, protože je má rád. Osobně jsem opět dostala chuť si zahrát Doctor Who: The Edge of Time. Protože motýlek je cool a don’t blink!

Tommy byl nadšený z Top adaptací z Lovecraftova díla od Tomáše Kratochvíla. Jednalo se o velké shrnutí knih, audioknih, komiksů, filmů, deskovek a samozřejmě i her. ,,Bylo i super, že měl přednášející vymluvený hlas, takže spíše šeptal a to tomu dodávalo takovou tajemnou atmosféru, i když mu bylo dobře rozumět,“ přibližoval mi Tommy přednášku. Za sebe pak mohu doporučit zahrát si The Sinking City, na našem Facebooku i Instagramu najdeš na hru na motivy Lovecrafta recenzi.

Článek věnující se PlayStationu a dalším aktivitám napíšeme zvlášť, protože Comic Con je prostě velikánská akce plná zážitků a je toho tolik, co bychom Vám chtěli říct. Pokud jste nikdy na takové akci nebyli, určitě už vyhlížejte lístky na další ročník. Protože zažít se má všechno.

Lucie Folbergerová (Zrzava_Gamerka)

Přejít nahoru