Menší rozbor na poslední dva gameplaye z Alan Wake 2

V poslední hratelné ukázce nám byla konečně představena linka s Alanem. Ten je uvězněn někde v jiné dimenzi, kde zažívá různé šílenosti. Mohli jsme vidět záběry z města pokrytého deštěm a neonovými světly. Alan má schopnost přetvořit část lokace s slepou uličkou tak, aby byla plně průchozí, a on mohl pokračovat v cestě. Dále nám bylo představeno metro, kde si hrdina musel dávat pozor na stínová monstra, která sice stojí na místě, ale mohou kdykoliv zaútočit. Poprvé se setkáme i live action záběry, které má hra obsahovat, stejně jako tomu bylo u Quantum Break.

V nejnovější ukázce se opět chopíme druhého hlavního protagonisty, zvláštní agentky Sagy Anderson a podle vývojářů se má jednat o začátek hry. Saga se naopak ocitne v malém podivném zamlženém městečku, kde se prvně vydá do městské haly. V ní sedí pár diváků, kteří poslouchají zpěváka jménem Ati. Tato postava se poprvé ukázala v Control, kde se objevil jako uklízeč a jedná se tedy o propojení světa Alana A Control. Následně se Saga jde vyptat na jednu konkrétní osobu dvou chlápků na ulici. Ti se po chvilce začnou chovat velice podivně a naznačovat, že se s agentkou znají už dlouhá léta.

Ve videu dostane nejvíce prostoru průzkum a akce. Saga prochází menším lesem, kde se do stromu vedle ní zabodne sekera a následně se ukáže hrozba v podobě osoby s démonickými schopnostmi. Akční část mužeme vidět konečně mnohem detailněji. Alan Wake 2 bude obsahovat krev, ale také poškození nepřítele, kdy z něj budou odpadávat kusy oblečení a uvidíme už jen zakrvácené tělo a maso. Také se ukáže inventář, ve kterém můžeme vidět zbraně, které má Saga u sebe, dále to jsou baterie, různé druhy léčiva, jako prášky proti bolesti nebo obvazy. Akce je tentokrát o něco pomalejší, čehož si můžeme všimnout třeba u pomalého přebíjení zbraně, především brokovnice.

Nepřátelé mají nové schopnosti, kdy se jeden z protivníků dokonce může např. rozdvojit. Co zůstává stejné, je házení nožů a seker na hlavní postavu.

V zábavním parku se předvádí menší ničitelné prostředí. Také si můžeme podívat na další alternativní zbraň, a tou je kuše.

Jedna část ukázky mi dost připomíná Silent Hill 2. Nenarážím tentokrát na mlhu, ale spíše na tiché ambientní zvuky se skřípáním železa, což mi konkrétně připomíná část ze Silent Hill 2.

Alan Wake 2 vypadá naprosto úžasně. Grafika, zvuky a různé osvětlení. Remedy zde odvádí skvělou práci. Už pouze z videa můžeme vidět, že od prvního dílu se hra posunula o několik úrovní dál.

Opravdu si přeji, ať se hra povede.

Vývojáři mají pro druhy díl mnohem více financí a zdrojů, což se pozitivně odráží na kvalitě. Na hře se dělalo pouze 4 roky a na starost ji mělo 130 vývojářů.

Alan Wake 2 vychází 27. října.

Přejít nahoru